Serum: fyldige brynBekijk alle artikelen

Het beste wenkbrauwserum: snel vollere wenkbrauwen laten groeien!

Wenkbrauwtrends zijn in de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. De dunne streepjes van de jaren 2000 zijn inmiddels allang verleden tijd! Het huidige schoonheidsideaal is een eerbetoon aan natuurlijke, volle wenkbrauwen. Wil je weten hoe je vollere wenkbrauwen krijgt? Lees dan verder.

Weelderige, volle wenkbrauwen zijn momenteel absoluut ‘in’. Helaas heeft niet iedereen de genetische loterij gewonnen wat betreft hun wenkbrauwen. En sommigen onder ons (en met ‘sommigen onder ons’ bedoel ik mezelf) hebben in onze tienerjaren hun wenkbrauwen te heftig geëpileerd en zitten nu nog steeds met de gevolgen. Het goede nieuws? Je hoeft geen genoegen te nemen met dunne wenkbrauwen! Er zijn tal van trucjes om je wenkbrauwen te laten groeien.

Als je wilt weten hoe je vollere wenkbrauwen kunt groeien, lees dan verder. Ik laat je zien hoe je een wenkbrauw groei serum gebruikt en hoe je het beste wenkbrauwserum kunt kiezen. Daarnaast deel ik een paar wenkbrauwserum voor en na foto’s!

Inhoud

Hoe groeien wenkbrauwen?

Voordat ik je laat zien hoe je vollere wenkbrauwen kunt krijgen, is het belangrijk om te weten hoe wenkbrauwen nu eigenlijk groeien – en waarom je mogelijk dunne wenkbrauwen hebt.

Net zoals het haar op je hoofd groeien je wenkbrauwen in verschillende fasen: een groeifase, een rustfase en een uitvalfase. De groeifase van je wenkbrauwharen is echter een stuk korter dan die van de haren op je hoofd. Daarom worden je wenkbrauwen niet zo lang!

Dunne wenkbrauwen kunnen worden veroorzaakt door tal van redenen:

1. Te veel epileren

Overplucking

Het plukken van je wenkbrauwen is een effectieve manier om je wenkbrauwen vorm te geven. Maar als je iets te enthousiast te werk gaat, kunnen je wenkbrauwen te dun worden. Waarom? Het plukken van de haartjes beschadigt namelijk de haarzakjes. Na langdurig overmatig epileren groeien de haartjes soms niet meer terug.

Maar wanhoop niet! Zelfs de dunste wenkbrauwen kunnen er dikker uitzien met behulp van een wenkbrauwserum (daarover later meer).

2. Erfelijke factoren

Genetics

Sommige mensen hebben gewoon van nature dunne wenkbrauwen! De kleur van je wenkbrauwen kan ook een groot verschil maken in het uiterlijk. Zelfs dikkere wenkbrauwen zien er minder vol uit wanneer ze een lichte kleur hebben.

3. Gezondheid

Health Conditions

Bepaalde aandoeningen, zoals een trage schildklier, kunnen haaruitval bij de wenkbrauwen veroorzaken. Als je vermoedt dat je dunne wenkbrauwen worden veroorzaakt door een aandoening, vraag dan je huisarts hoe je je wenkbrauwen het beste kunt laten groeien.

Wat is een wenkbrauwserum?

Een wenkbrauwserum is een beautyproduct dat claimt voor dikkere wenkbrauwen te zorgen. De werkzaamheid van de meeste serums berust op het hydrateren van de bestaande wenkbrauwhaartjes en het stimuleren van de nieuwe haargroei. De meeste wenkbrauwserums zijn voorzien van een applicator om het product eenvoudig op je wenkbrauwen aan te brengen.

En net zoals bij andere beautyproducten geldt dat niet alle wenkbrauw groei serums van dezelfde kwaliteit zijn!

HairLust - Eyebrow Enhancing Serum HairLust - Eyebrow Enhancing Serum

Eyebrow Enhancing Serum

Plantaardig wenkbrauwserum, verrijkt met Capixyl™ peptide voor vollere wenkbrauwen.

€59,95

Lees meer
HairLust - Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set HairLust - Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set

Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set

Wenkbrauw- en wimperserum set op plantaardige basis, verrijkt met Capixyl™ peptide.

€119,90

€105,95

Lees meer

Werken wenkbrauw groei serums echt?

Dat is natuurlijk de hamvraag van iedereen die van dikere wenkbrauwen droomt! Er valt genoeg te lezen over de voordelen van wenkbrauw groei serums, maar is het echt waar dat ze je wenkbrauwen laten groeien?

Vergis je niet: zelfs het beste wenkbrauw groei serum zal je dunne wenkbrauwen niet plotseling transformeren tot weelderige, Instagram-waardige wenkbrauwen. Maar een goed wenkbrauwserum kan wel het beste uit je wenkbrauwen halen door de optimale omstandigheden te creëren voor nieuwe haargroei en de bestaande haartjes te beschermen. Als je zelf aan de slag wilt gaan, is een wenkbrauwserum de beste oplossing om vollere wenkbrauwen te laten groeien.

Maar vergeet niet dat je geen plotseling effect kunt verwachten. Reken op minimaal vier weken voordat je de eerste resultaten kunt zien.

Wie heeft er baat bij een wenkbrauwserum?

Ik ben een grote fan van wenkbrauw groei serums. Als je aan één van de volgende criteria voldoet, heb je waarschijnlijk baat bij een wenkbrauw groei serum:

 • Je wenkbrauwen zijn beschadigd of aangetast
 • Je wenkbrauwharen vallen overmatig uit
 • Je hebt onregelmatig behaarde wenkbrauwen
 • Je hebt dunne wenkbrauwen, van nature of door overmatig epileren
 • Je wilt dikkere wenkbrauwen
 • Je wilt minder tijd besteden aan het aanbrengen van wenkbrauw make-up

Ben je niet tevreden met je wenkbrauwen en wil je je wenkbrauwen laten groeien? Dan kan een wenkbrauwserum dé oplossing zijn.

Hoe kies je het beste wenkbrauw groei serum?

Met een ruime keuze aan wenkbrauwserums op de markt is het niet eenvoudig om een keuze te maken. Dus hoe kies je het beste wenkbrauw groei serum.

Ingrediënten om op te letten:

Ik raad je aan om een product te kiezen dat één of meer van de volgende ingrediënten bevat:

 • Peptiden – Peptiden zijn ketens van aminozuren (ofwel de bouwstenen van eiwitten). Ze zorgen ervoor dat dunne wenkbrauwen voller en dichter behaard worden.
 • Plantaardige extracten – Ga voor kalmerende plantenextracten zoals aloë vera om kwetsbare wenkbrauwen te verzorgen en haaruitval te voorkomen.
 • Cafeïne – Het is wetenschappelijk bewezen dat cafeïne de haargroei bevordert. Ga op zoek naar cafeïne uit natuurlijke bronnen zoals koffiezaadolie als je gaat shoppen voor het beste wenkbrauwserum.
 • Hyaluronzuur – Hyaluronzuur is een van de beste ingrediënten voor het hydrateren van uitgedroogde huid en haren
 • CAPIXYL™ – Heb je al van CAPIXYL™ gehoord? Zo niet, dan wordt het tijd! CAPIXYL™ is een peptidecomplex afkomstig uit rode klaver. Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat CAPIXYL™ de dichtheid van het haar kan verbeteren. Dus als je op zoek bent naar een wenkbrauwserum dat echt werkt, moet je dit bijzondere ingrediënt zeker in de gaten houden!

Tijdens het shoppen voor het beste wenkbrauw groei serum zijn er ook een aantal ingrediënten die je beter kunt vermijden:

Prostaglandine-analogen

Prostaglandine-analogen zijn chemische bestanddelen met een hormonale werking. Prostaglandine-analogen worden aangetroffen in veel wenkbrauw en wimper groei serums. Hoewel ze de groei van het haar kunnen stimuleren, hebben ze ook veel bijwerkingen, zoals huidirritatie, donker worden van de huid en vroegtijdige veroudering van de huid rondom de ogen. Prostaglandine-analogen kunnen zelfs de kleur van je ogen veranderen! Bovendien zijn ze niet veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding. Daarom zijn prostaglandine-analogen verboden in een aantal landen, waaronder Canada en Zweden.

Wist je dat het gebruik van prostaglandine-analogen in wimper- en wenkbrauwverzorgingsproducten in een aantal landen, waaronder Canada en Zweden, illegaal is?

Synthetische prostaglandines

Synthetische versies van prostaglandines zouden een aantal van dezelfde bijwerkingen veroorzaken. Synthetische prostaglandines kunnen onder vele namen voorkomen, waaronder:

 • Isopropylcloprostenaat
 • Isopropanol fenyl-hydroxyl-penteen dihydroxy-cyclopentyl-heptenaat
 • Dichloor-dihydroxy-difluoro-ethylcloprostenolamide
 • Trifluormethyl dechloor-ethylethylprostenolamide

Bekijk altijd de ingrediëntenlijst voordat je een wenkbrauwserum koopt.

Mijn keuze voor het beste wenkbrauw groei serum

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van het beste wenkbrauw groei serum, zal ik je alles vertellen over mijn absolute favoriet: HairLust Eyebrow Enhancing Serum. Naar mijn mening is dit het beste wenkbrauwserum op de markt.

In tegenstelling tot veel andere wenkbrauwserums bevat dit plantaardige serum geen nare chemische ingrediënten. Bovendien is het samengesteld met ingrediënten waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze de haargroei bevorderen, zoals CAPIXYL™, Protectagen™, Pisum Sativum Peptide en koffiezaadolie.

HairLust Eyebrow Enhancing Serum werkt door de bestaande wenkbrauwhaartjes te versterken en te beschermen en de groei van nieuwe haartjes te stimuleren. En het allerbeste? Je merkt al na slechts vier weken resultaat én je hoeft je geen zorgen te maken over huidirritatie of vervelende bijwerkingen van andere wenkbrauw serums. Daarom is HairLust Eyebrow Enhancing Serum mijn eerste keuze voor het beste wenkbrauwserum voor dikkere wenkbrauwen!

HairLust - Eyebrow Enhancing Serum HairLust - Eyebrow Enhancing Serum

Eyebrow Enhancing Serum

Plantaardig wenkbrauwserum, verrijkt met Capixyl™ peptide voor vollere wenkbrauwen.

€59,95

Lees meer
HairLust - Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set HairLust - Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set

Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set

Wenkbrauw- en wimperserum set op plantaardige basis, verrijkt met Capixyl™ peptide.

€119,90

€105,95

Lees meer

Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Hoewel HairLust Eyebrow Enhancing Serum geen schadelijke ingrediënten bevat, is het toch raadzaam om je huisarts om advies te vragen voordat je een nieuw product gaat gebruiken.

Ik gebruik een wenkbrauwserum met prostaglandines, en nu?

De hormonale effecten van wenkbrauw groei serums met prostaglandine-analogen zorgen voor nieuwe haargroei. Helaas kunnen je wenkbrauwen gewend raken aan deze constante toevoer van hormonen. Als je stopt met het gebruik van een wenkbrauw serum op basis van prostaglandines, kunnen de wenkbrauwhaartjes snel uitvallen.

Deze haaruitval is echter tijdelijk. Zodra de haarzakjes weer op natuurlijke wijze functioneren, hoort de normale haargroei weer te hervatten. Dus als je overstapt van een wenkbrauwserum op basis van prostaglandines naar een natuurlijk wenkbrauw groei serum, geef dan je wenkbrauwen genoeg tijd om bij te komen voordat je resultaten kunt verwachten.

6 tips die echt werken voor vollere wenkbrauwen!

1. Een wenkbrauwserum tijdens je huidverzorgingsroutine

Add an Eyebrow Serum to Your Skincare Routine

Als je wilt weten hoe je dikkere wenkbrauwen kunt groeien, gaat er niets boven het beste wenkbrauw groei serum. Maar zelfs met het beste wenkbrauw groei serum zal je geen resultaten zien als je het product niet consequent gebruikt. Naar mijn mening kun je een nieuwe gewoonte het beste koppelen aan een bestaande gewoonte.

Daarom adviseer ik om het wenkbrauw groei serum in de ochtend en avond op de wenkbrauwen aan te brengen, na het wassen van je gezicht. Tip: wacht vijf tot tien minuten tot het product droog is, voordat je make-up aanbrengt!

2. Verzorg je wenkbrauwen

Condition Your Brows

Hoewel het Eyebrow Enhancing Serum tal van hydraterende ingrediënten zoals aloë vera bevat, kan een beetje extra verzorging van je wenkbrauwen nooit kwaad. Een eenvoudige manier om je wenkbrauwen te verzorgen is door regelmatig castorolie aan te brengen. Doop een schoon make-up borsteltje in de olie en borstel vervolgens door je wenkbrauwen. De castorolie verzorgt niet alleen je wenkbrauwhaartjes, maar er bestaan ook aanwijzingen dat het de wenkbrauwen kan laten groeien.

3. Volg een gezond dieet

Eat a Hair-Healthy Diet

Je wenkbrauwen bestaan gewoon uit haar, dus is het logisch dat een dieet dat goed is voor je haar ook goed is om je wenkbrauwen te laten groeien. Om er zeker van te zijn dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt, kun je een haargroeisupplement zoals Hair Growth Formula Gummies nemen. Deze supplementen zijn samengesteld met alle essentiële vitaminen en mineralen voor je haar, zoals biotine, foliumzuur en zink.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies

Hair Growth Formula Gummies

Suikervrije kauwbare vitaminen voor vrouwen met natuurlijke aardbeiensmaak.

€32,95

Lees meer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets

Hair Growth Formula Tablets

Tabletten voor het haar voor vrouwen, rijk aan essentiële vitaminen, mineralen en aminozuren.

€32,95

Lees meer

4. Stop met epileren

Stop Plucking

Luister goed: leg die pincet neer! Als je je wenkbrauwen wilt laten groeien, is het belangrijk dat je je wenkbrauwen minimaal twee maanden laat groeien. Zo krijg je een volledig beeld van het groeipatroon van je wenkbrauwen, voordat je ze opnieuw in model brengt.

5. Kleur je wenkbrauwen

Tint Them

Als je lichte wenkbrauwen hebt, is het kleuren van je wenkbrauwen een makkelijke manier om voller uitziende wenkbrauwen te krijgen. Je kunt je wenkbrauwen laten verven door een schoonheidsspecialiste of een DIY-kit aanschaffen.

6. Gebruik een brow-fiber gel

Use Brow-Fiber Gel

Een eenvoudige, tijdelijke manier om dikkere wenkbrauwen te krijgen is door een brow-fiber gel te gebruiken. Deze gels bevatten kleine vezeltjes die zich aan je wenkbrauwharen hechten, waardoor ze dikker en voller lijken.

Wenkbrauw groei serum: voor en na

Maar je hoeft me niet op mijn woord te geloven! Deze resultaten spreken voor zich.

HairLust eyelash serum before after

Hoe gebruik je een wenkbrauw groei serum?

Het aanbrengen van HairLust Eyebrow Enhancing Serum is heel eenvoudig! Volg gewoon deze simpele video tutorial.

Hoe zit het met mijn wimpers?

Ik wil het nog even kort hebben over die andere haartjes bij je ogen: je wimpers. Veel van de hierboven besproken onderwerpen over het laten groeien van je wenkbrauwen gelden ook voor je wimpers.

Net zoals het beste wenkbrauwserum je voller, dikkere wenkbrauwen kan geven, kan het beste wimper serum je helpen om langere wimpers te krijgen. Mijn favoriete product is HairLust Eyelash Enhancing Serum. Net zoals het wenkbrauw groei serum van HairLust, bevat dit wimpel groei serum verzorgende, maar krachtige ingrediënten die je wimpers langer en mooier maken.

Ben je op zoek naar de ultieme haargroei set voor zowel je wenkbrauwen als je wimpers? HairLust heeft ook een Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set!

HairLust - Eyelash Enhancing Serum HairLust - Eyelash Enhancing Serum

Eyelash Enhancing Serum

Plantaardig wimperserum, verrijkt met Capixyl™ peptide voor langere, vollere wimpers.

€59,95

Lees meer
HairLust - Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set HairLust - Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set

Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set

Wenkbrauw- en wimperserum set op plantaardige basis, verrijkt met Capixyl™ peptide.

€119,90

€105,95

Lees meer

Maar vergeet niet: om je wenkbrauwen te laten groeien, is het belangrijk om consequent te zijn. Door deze eenvoudige wenkbrauw groei tips te volgen en regelmatig een wenkbrauw groei serum te gebruiken, zal je binnen enkele korte maanden al vollere wenkbrauwen zien.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.6 van de 55.000+ reviews
op

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
 • Last van een jeukende hoofdhuid? Vind de beste shampoo voor droge, jeukende hoofdhuid

  Last van een jeukende hoofdhuid? Vind de beste shampoo voor droge, jeukende hoofdhuid

 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Dé Curly Girl methode: Onze favoriete CG producten & Stappenplan

 • Hurtigere voksende hår

  Jouw haar sneller laten groeien? Top tips & producten voor haargroei!

 • Proteinkur til håret: Hvad kan en protein hårkur gøre for dit hår?

  Proteïne voor je haar: De 5 beste proteïne haar behandelingen!

 • Kosttilskud til håret – virker det overhovedet?

  Werken haargroeimiddelen echt?

Bekijk alle artikelen