krullen creme of krul mousseBekijk alle artikelen

Krullen creme of krul mousse? Ontdek welke het beste past bij jou!

Ben je door moeder natuur gezegend met een bos krullen? Dan weet je vast dat het moeilijk kan zijn om producten te vinden die echt goed werken voor jouw haartype.

De juiste producten kunnen je de beste krullen van je leven bezorgen, terwijl de verkeerde je haar doen uitdrogen en pluizen. Daarom is het zo belangrijk om producten te vinden die het beste uit je krullen naar boven halen. Samen met een geweldige shampoo en conditioner combo, is de juiste curl defining cream of krul mousse essentieel om de krullen van je dromen te verwezenlijken.

Soms is het lastig kiezen tussen een krullen creme of mousse voor krullen, en daarom hebben wij dit artikel geschreven! Lees verder om antwoorden te vinden op belangrijke vragen, zoals “Wat is de beste krullen creme voor krullend haar?” en “Kun je een krul creme gebruiken op steil haar?”

Inhoud

Wat is een curl defining cream?

Een krul creme doet precies wat de naam al doet vermoeden: het definieert het natuurlijke krulpatroon van je haar. Meestal zijn curl defining creams samengesteld uit een hydraterende emulsie van water, natuurlijke oliën en verzorgende ingrediënten zoals aloë vera, die het haar met een flinterdun laagje bedekt. Dit laagje strijkt de haarschubben glad, waardoor het niet gaat pluizen of klitten. Het resultaat? Glanzende krullen met meer veerkracht en definitie. De beste krullen creme zonder siliconen zorgt ook voor hydratatie en beschermt tegen haarschade.

Wie heeft er baat bij een krul creme?

Iedereen met licht golvend tot sterk kroezend haar kan een creme voor krullen gebruiken om het natuurlijke krulpatroon te definiëren zonder het haar te verzwaren. De beste krullen creme zonder siliconen zal je haar langdurig hydrateren en versterken, terwijl producten van lagere kwaliteit je haar zullen verzwaren.

Krultypes

Kun je een creme voor krullen ook gebruiken op steil haar? Niet echt, maar daarover later meer. Laten we eerst de verschillen tussen een creme voor krullen en een mousse voor krullen eens bekijken.

Krullen creme vs krul mousse

Hoewel ze misschien vergelijkbaar klinken, zijn er een paar belangrijke verschillen tussen een krul creme en een mousse voor krullen. Naast de verschillen in textuur en dichtheid, hebben elk van deze producten een ander effect op je haar.

Hoewel zowel een curl defining cream als een krul mousse je krullen zullen definiëren en beschermen tegen pluishaar, zal een mousse voor krullen je haar meer volume geven, vooral bij de wortels. Bovendien zijn krul mousses geweldig als je in een vochtig klimaat woont, omdat ze pluishaar op afstand houden.

Voordelen

5 voordelen van curl defining cream

Laten we eens kijken wat de juiste krul creme voor jouw krullend haar kan betekenen.

1. Een krul creme definieert je krulpatroon

De beste krullen creme zal het natuurlijke krulpatroon van je haar definiëren, of je nu licht golvend haar of sterk kroezend haar hebt. Dit is vooral handig wanneer je je krullen wilt opfrissen tussen twee wasbeurten door. Bevochtig je haar en scrunch het product vanaf het midden van je haarlengte naar de haarpunten toe.

2. Een curl defining cream voorkomt pluizig haar

Niemand houdt van pluishaar. Gelukkig houdt een goede creme voor krullen zonder siliconen pluizige krullen de hele dag door op afstand. Zo hoef je je haar halverwege de dag niet opnieuw te stylen!

3. Een creme voor krullen hydrateert je haar

Dankzij de natuurlijke oliën en verzorgende ingrediënten in cremes voor krullend haar zal je haar na elk gebruik gladder en meer gehydrateerd zijn. Hierdoor wordt je haar sterker en is het goed beschermd tegen haarschade. Is het voor jouw haar extra belangrijk om zoveel mogelijk vocht vast te houden? Dan raden we je aan om onze Curl Crush™ Defining Cream te proberen!

4. Een curl defining cream laat je krullen glanzen

Curl defining cream kan je haarglans ook een flinke boost geven. Aangezien het product de haarschubben gladstrijkt, kan het vocht zich gemakkelijker door de hele haarstreng verplaatsen. Hierdoor ontstaat er een prachtige, gezonde glans.

5. Een creme voor krullen zorgt voor een natuurlijk gevoel zonder hard laagje

Een van de beste voordelen van een krul creme is dat het je haar definitie geeft zonder een hard laagje (ofwel ‘cast’) achter te laten. Als je ooit een krullen gel hebt geprobeerd, dan ben je vast bekend met deze crunchy ‘cast’ op je haar. Dit komt doordat een gel je krullen omringt met een hard laagje. Deze laag moet je los scrunchen om voelbaar zachte krullen te creëren. Met een cremeproduct is dat echter niet nodig!

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Kan ik een creme voor krullen gebruiken op steil haar?

Zoals we al eerder aangeven, bestaat er eigenlijk geen krul creme voor steil haar. Een curl defining cream werkt alleen op haar dat van nature golft, krult of kroest.

Als je echter worstelt met futloos of zeer fijn haar, kan een krul mousse je haar een flinke volumeboost geven. Samen met een lichtgewicht shampoo en conditioner, kan de juiste krul mousse futloos haar nieuw leven inblazen door volume te creëren bij de haarwortels. Het is dus niet nodig om een creme voor krullen op steil haar te proberen!

5 voordelen van krul mousse

1. Krul mousse verbetert het krulpatroon

Net zoals een creme kan een mousse voor krullen je lokken een directe boost geven door ze meer definitie te geven.

2. Krul mousse geeft je haar een volumeboost

Een ander geweldig voordeel van mousse voor krullen is dat het ook extra volume creëert. Wil je extra stevige, volumineuze krullen die de hele dag mooi blijven? Probeer dan de Curl Crush™ Defining Mousse!

3. Mousse voor krullen helpt bij een hoge luchtvochtigheid

In tegenstelling tot een creme voor krullend haar, kan een mousse voor krullen pluishaar voorkomen (zelfs in vochtige weersomstandigheden!).

4. Krul mousse zorgt voor extra glans en definitie

Veel mousses voor krullen bevatten ook ingrediënten die het haar er voller, glanzender en veerkrachtiger uit laten zien dan wanneer je enkel een shampoo en conditioner gebruikt.

5. Krul mousse is veelzijdig

Je kunt een goede mousse voor krullen bijna als een krul creme voor steil haar beschouwen. Mousses voor krullen zijn ontzettend veelzijdig en creëren zelfs extra volume wanneer je haar niet van nature golft of krult. Ook werken ze geweldig op korte kapsels voor krullen.

Mousses en cremes worden ook vaak samen gebruikt voor optimale definitie en hydratatie. Sommigen voegen ook graag een krulgel aan de mix toe, zoals Curl Crush™ Defining Gel. Wees niet bang om te experimenteren, alleen zo kom je erachter wat het beste werkt voor jouw haartype!

Met deze hacks geef je je krullen extra definitie

Wil je nog meer tips voor je krullen? Probeer dan deze haarverzorging hacks!

Verwijder productresten

Zelfs als je de beste producten gebruikt, zul je geen resultaten zien wanneer je haar wordt verzwaard door productresten. Zorg ervoor dat je met een schone lei begint door elke week een sulfaatvrije Scalp Delight™ Detox Scrub te gebruiken. En ja, dit is ook geschikt voor de Curly Girl Method, mocht je je dat afvragen.

Voor een extra luxe behandeling gebruiken wij graag onze Scalp Delight™ Scalp Massage Brush om de doorbloeding te stimuleren en dode huidcellen en productresten op milde wijze te verwijderen.

Breng aan op nat haar

Het is belangrijk om een curl defining cream altijd op nat of vochtig haar aan te brengen. Krullen worden namelijk het beste geactiveerd wanneer het haar nat is. Als je het product op vochtig haar aanbrengt, heb je de hele dag plezier van je krullen. Als je begint met droog haar, gebruik dan een sprayflacon om je krullen te hydrateren zonder ze te doordrenken om het perfecte vochtgehalte te bereiken.

Creëer ‘slip’

De juiste creme voorziet het haar van een flinterdun laagje, waardoor er ‘slip’ ontstaat en je krullen glad en veerkrachtig worden. Om ‘slip’ te creëren, is het belangrijk om de juiste hoeveelheid van het product aan te brengen. Begin eerst met een klein beetje, werk het product vanaf halverwege de haarlengte naar de haarpunten toe en evalueer het resultaat. Zijn je krullen nog steeds droog en pluizig? Breng dan meer van het product aan.

Laat je haar aan de lucht drogen

Om je krullen zacht en gezond te houden, raden wij je aan om zo min mogelijk hittestyling te gebruiken. Dit kun je doen door je haar aan de lucht te laten drogen of het ’s nachts in een bamboe haarhanddoek te wikkelen om geleidelijk te drogen!

Verander van haarborstel

Gebruik in plaats van een traditionele haarborstel enkel een brede kam of je vingers je om krullend haar te ontwarren. Borstels veroorzaken pluishaar, dus tenzij je eruit wilt zien als prinses Mia Thermopolis vóór haar glow-up, kun je gewone haarborstels maar beter vermijden!

De enige soort borstel die ik aanbeveel om op krullend haar te gebruiken, is een definiërende borstel die speciaal is gemaakt voor het stylen van krullend haar. Deze Bamboo Defining Brush glijdt gemakkelijk door het haar voor een betere styling en zorgt voor minder kroes, definitie en volume tot krullerig, krullend of golvend haar. Het helpt je om je krullen te vormen door stylingproducten te verdelen, lift vanaf de aanzet te geven en gedefinitie te creëren. De perfecte aanvulling voor een krullen creme!

Bescherm je haar ook ‘s nachts

Wist je dat je kussensloop je haar kan beschadigen of juist kan beschermen? Jazeker. Een goed bamboe kussensloop en bamboe dekbedovertrek kan klitten en haarschade tijdens het slapen voorkomen.

Ingrediënten waar je op moet letten

Ben je op zoek naar de beste krullen creme zonder siliconen of krul mousse? Of ben je in het algemeen op zoek bent naar producten voor krullend haar? Zorg er dan voor dat de producten die je kiest geen van de volgende ingrediënten bevatten!

Siliconen en minerale oliën

Hoewel siliconen in principe veilig te gebruiken zijn, kunnen ze het haar na verloop van tijd verzwakken en dof maken. Bovendien kunnen siliconen zich makkelijk ophopen op de hoofdhuid en zo het haar verzwaren. Daarom is het vermijden van producten met deze ingrediënten een belangrijk onderdeel van de Curly Girl Method!

Minerale oliën kun je beter vermijden als je ze op de ingrediëntenlijst tegenkomt. Ze kunnen huidirritatie en allergische reacties veroorzaken, vooral bij mensen met een gevoelige hoofdhuid.

Uitdrogende alcoholen

Sommige alcoholen zijn goed voor het haar, maar de meeste soorten zijn chemische stoffen die je liever niet in de buurt van je haar wilt hebben. Ingrediënten zoals benzyl-, ethanol-, isopropyl- of ethylalcohol zijn allemaal uitdrogende bestanddelen die het haar van kostbaar vocht en natuurlijke oliën ontdoen – en laat curly girls die nu net zo hard nodig hebben! Als je haar snel vet wordt, klinkt dit je misschien als muziek in de oren, maar voor krullend haar betekenen deze ingrediënten niet anders dan problemen.

Controleer altijd de ingrediënten van elk product dat je koopt om ervoor te zorgen dat ze geen van deze uitdrogende stoffen bevatten.

Sulfaten

Ook is het verstandig om op zoek te gaan naar een krullen creme zonder sulfaten. Hoewel sulfaten in veel haarverzorgingsproducten voorkomen, kunnen ze overmatige uitdroging en haarschade veroorzaken – twee dingen die je wilt vermijden als je krullen hebt. Bovendien kunnen sulfaten ook roodheid en huidirriratie veroorzaken.

Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van de schadelijke effecten van sulfaten en besluiten steeds meer merken sulfaatvrije producten te maken.

Hier kun je meer lezen over hoe je de beste shampoo zonder sulfaten, siliconen en parabenen vindt.

Kortom, met de juiste curl defining cream kunnen jouw krullen eruitzien als nooit tevoren. Van extra glans tot meer volume en definitie, een geweldige creme of mousse haalt het beste in jouw krullen naar boven, zonder dat je uren voor de spiegel hoeft te staan. Welk product ga jij al eerste proberen om je krullen te definiëren?

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • Curly Girl Methode

    Dé Curly Girl methode: Mijn favoriete CG producten & stappenplan

  • beste krullen gel

    Krullen gel: hoe krijg je veerkrachtige en gedefinieerde krullen?

  • Wat is co-washing? Hoe gebruik je co-wash & de beste co-wash producten

    Wat is co-washing? Hoe gebruik je co-wash & de beste co-wash producten

  • beste clarifying shampoo

    De beste clarifying shampoo: hoe kan je je hoofdhuid grondig reinigen?

  • De Beste Producten voor Krullend Haar: Alles Wat Je Moet Weten

    De beste producten voor krullend haar: alles wat je moet weten

Bekijk alle artikelen