beste shampoo voor droog haar Bekijk alle artikelen

Hoe kan je droog haar herstellen? Je shampoo kan de boosdoener zijn!

 Wist je dat de shampoo die je kiest het verschil kan maken tussen gezond, gehydrateerd haar of extreem droog haar? Echt waar!

 Het kiezen van de verkeerde soort shampoo - en het te vaak wassen - kan je haar uitdrogen en beschadigen. Als je extreem droog haar hebt met eventuele droge haarpunten, blijf dan lezen om de oorzaken hiervan te ontdekken. Hiernaast vertel ik wat je kan doen om de conditie van je haar te verbeteren en droog haar te herstellen. Als kers op de taart verklap ik hoe je de beste shampoo voor droog haar kunt vinden om droog haar te herstellen!

Inhoud

Wat zijn de kenmerken van extreem droog haar?

Haar wordt droog wanneer het niet voldoende vocht krijgt of niet in staat is zijn natuurlijke vochtgehalte te behouden. Hoe weet je nu echt of je droog haar hebt? Hier zijn de meest voorkomende tekenen van droog haar:

Glansloos haar

Een tekort aan vocht zorgt ervoor dat het haar zijn natuurlijke volume, glans en textuur verliest. Hierdoor kan een droog en beschadigd kapsel er vaak dof en levenloos uitzien, wat lijkt op droog stro.

Haar voelt ruw en pluizig aan

Voelt de textuur van jouw haar ruw en stug aan als je er met jouw handen doorheen gaat? Extreem droog haar kan een ruwe, stugge textuur hebben waardoor het haar zichtbaar pluizig en droog wordt.

Gespleten punten

Droog haar is veel kwetsbaarder dan haar met een goed vochtgehalte, wat betekent dat het veel gevoeliger is voor gebroken haar en gespleten haarpunten.

Verlies van haarelasticiteit

Droog haar betekent minder elastisch haar. Wanneer het haar zijn elasticiteit verliest, is het gevoeliger voor gebroken haar. Je kunt extreem droog haar vergelijken met een oud elastiekje dat uitgedroogd is. Zodra je het uitrekt, breekt het.

Droge en jeukende hoofdhuid

Heb je vaak dat je aan je hoofdhuid krabt? Een droge, jeukende hoofdhuid gaat vaak samen met extreem droog en beschadigd haar. Een shampoo voor droge hoofdhuid kan je hierbij helpen.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Wat is de oorzaak van extreem droog haar?

Dus wat is de oorzaak van extreem droog haar? Hier zijn een paar veelvoorkomende boosdoeners:

De omgeving

Het is je vast al opgevallen dat zowel je haar als je huid in de winter droger zijn. Door de frisse temperaturen in de winter is er minder vocht in de lucht, waardoor er vocht uit je huid en haar makkelijk ontsnapt. Sommigen ervaren het ook door statisch haar in de wintermaanden.

Hittebeschadiging

Het gebruik van hittetools voor styling zonder heat protectant beschadigt de cuticula van de haarschacht, waardoor vocht kan ontsnappen.

Haartype

Sommige haartypes zijn gewoon gevoeliger voor droog haar. Over het algemeen geldt het volgende: hoe krullender je haar is, hoe meer kans je hebt op droog haar.

Krullend haar heeft in feite speciale zorg nodig. Bekijk deze blogpost en leer alles wat je moet weten om met de Curly Girl Method te beginnen, inclusief mijn tips voor de beste Curly Girl producten die je kunt gebruiken.

Chemische schade

Chemische behandelingen zoals haar blonderen, verven, relaxen en permanenten kunnen de proteïne structuur van het haar beschadigen, waardoor je lokken uitgedroogd raken.

Gebruik van de verkeerde soorten producten

Het gebruik van haarproducten met agressieve ingrediënten kan je haar ook uitdrogen, zoals siliconen in shampoo. Daarom is het zo belangrijk om een hydraterende shampoo te gebruiken (daarover later meer).

Wist je dat bepaalde soorten sulfaten je haar en hoofdhuid van hun natuurlijke oliën kunnen ontdoen, waardoor je droog haar krijgt. Lees verder in dit artikel welke sulfaten je moet vermijden als je last hebt van extreem droog haar of een extreem droge hoofdhuid

Gebrekkige voeding

Als je niet genoeg mineralen en vitamines binnenkrijgt, dan kan je hoofdhuid moeite hebben om genoeg olie te produceren om je haar voldoende gehydrateerd te houden.

Katoen

Geloof het of niet, het gebruik van katoenen handdoeken en kussenslopen, in tegenstelling tot een bamboe haarhanddoek en kussensloop, kan je haar uitdrogen en zorgen voor droge haarpunten.

Katoen heeft ruwe vezels, en als je die vezels over je haar wrijft, kunnen ze je cuticula aantasten en vocht laten ontsnappen. Dit is een veel voorkomende oorzaak van droog haar waar niet veel mensen van weten!

Leeftijd

Naarmate we ouder worden, produceert de hoofdhuid minder natuurlijke oliën. Als je niet altijd droog haar hebt gehad, kan dit de reden zijn waarom! Om dit aspect van het ouder worden tegen te gaan, is het belangrijk om een hydraterende shampoo te gebruiken voor droog haar.

Waarom je shampoo extreem droog haar kan veroorzaken

Een van de grootste oorzaken van extreem droog haar, is het gebruik van het verkeerde type shampoo. Veel shampoos op de markt zijn gewoonweg te agressief voor het haar. Deze shampoos bevatten uitdrogende ingrediënten die het haar en de hoofdhuid ontdoen van de natuurlijke, beschermende en hydraterende oliën. Daarom is het zo belangrijk om bewust te kiezen voor een shampoo die gemaakt is voor droog haar.

Als je je haar te vaak wast, kan dat ook de reden zijn dat je extreem droog haar hebt. Als je dit vermindert, dan neem je al een stap in de goede richting om je droog haar te herstellen. De meeste mensen moeten hun haar ongeveer twee tot drie keer per week wassen.

De enige uitzondering zijn mensen die dagelijks intensief sporten. Als je veel beweegt, moet je het zweet uit je haar spoelen (zweet kan er ook voor zorgen dat je droog en beschadigd haar krijgt). Je hoeft echter alleen maar om de dag shampoo te gebruiken.

Dat betekent niet dat je haar minder dan twee tot drie keer per week moet wassen. Net zoals je je haar te vaak kunt wassen, kun je je haar ook te weinig wassen.

Hoe kies je de beste shampoo voor droog haar te herstellen?

Nu je weet hoe je shampookeuze je haar kan beïnvloeden, is het tijd om de beste shampoo voor droog haar en droge haarpunten te kiezen. Ik raad je aan om op zoek te gaan naar een hydraterende shampoo die de volgende ingrediënten bevat om je droog haar te herstellen:

Shampoo voor droog haar ingrediënt #1: Biologisch aloëbladsap

Aloë vera is rijk aan enzymen, mineralen, aminozuren en andere voedingsstoffen die het haar en de hoofdhuid hydrateren. Bovendien helpt aloë de ideale pH-waarde van de hoofdhuid te behouden om een gezonde haargroei te ondersteunen.

Shampoo voor droog haar ingrediënt #2: Plantaardige glycerine

Glycerine is een natuurlijk bevochtigingsmiddel, wat betekent dat het vocht in het haar trekt. Dit is een ideaal ingrediënt om droog haar te herstellen, omdat de glycerine het haar helpt om de hydratatie voor lange periodes te behouden.

Hairlust gebruikt alleen natuurlijke, plantaardige glycerine, die gezonder is voor het haar.

Shampoo voor droog haar ingrediënt #3: Biologisch mango-extract

Mango-extract heeft hydraterende eigenschappen die uitgedroogde lokken met vocht doordrenken. Bovendien is het ook rijk aan antioxidanten die beschadigd haar beschermen tegen omgevingsinvloeden zoals UV-stralen en luchtvervuiling.

Shampoo voor droog haar ingrediënt #4: Biologisch bosbessenextract

Net als mango-extract is bosbessenextract rijk aan beschermende antioxidanten. Bosbessen bevatten ook stoffen die proanthocyanidinen worden genoemd, en die werken om de elasticiteit en glans van het haar te verbeteren.

Shampoo voor droog haar ingrediënt #5: Aquaxyl™

Deze van suiker afgeleide verbinding zorgt voor een diepe maar lichte hydratatie van haar, huid en hoofdhuid. Door vochtverlies door verdamping te voorkomen, helpt Aquaxyl™ je haar en hoofdhuid hun vochtgehalte 8+ uur lang op peil te houden.

Let op: er zijn ook verschillende ingrediënten die je moet vermijden bij het kiezen van een hydraterende shampoo! De volgende ingrediënten kunnen voor droog haar zorgen:

  • Parabenen – Parabenen worden gebruikt als conserveringsmiddel in schoonheidsproducten. Ze worden zelfs beschouwd als potentiële hormoonontregelaars, wat betekent dat ze je hormonen kunnen verstoren. Parabenen horen niet thuis in een shampoo voor droog haar!
  • Sulfaten – Sulfaten worden aan de shampoos toegevoegd om ze te helpen schuimen. Sulfaten kunnen vele namen hebben, waaronder natriumlaurylsulfaat (SLS), laureth-sulfaat-natrium en lauryl-sulfoacetaat-natrium. Sulfaten ontdoen het haar en de hoofdhuid van de natuurlijke hydraterende oliën, waardoor je droog haar kunt krijgen. Daarom moet je bepaalde soorten sulfaten vermijden bij het shoppen voor een hydraterende shampoo.
  • Ftalaten – Net als parabenen worden ftalaten beschouwd als hormoonontregelaars en moeten ze worden vermeden bij het kiezen van een hydraterende shampoo.

Mijn keuze voor de beste shampoo voor droog haar

Als je beschadigd haar hebt, of last hebt van haarbreuk, raad ik de Split Fix™ Shampoo aan als de beste shampoo om droog haar te herstellen. Als je daarentegen hoog poreus haar hebt, dat stug en pluizig is, probeer dan de Moisture Hero™ Shampoo die langdurige hydratatie biedt. Beide zijn uitstekende hydraterende shampoos, geformuleerd zonder agressieve sulfaten en bevatten hydraterende en beschermende ingrediënten zoals biologisch aloëbladsap, plantaardige glycerine, jojoba-olie en Aquaxyl™.

Deze shampoos voor droog haar bevatten beschermende en herstellende ingrediënten die ervoor zorgen dat je haar zo gezond mogelijk groeit. Als je op zoek bent naar de beste shampoo voor je droog haar te herstellen, zoek dan niet verder!

Tip: de hydraterende shampoo is er ook speciaal voor blond haar en dun haar!

8 Stappen om extreem droog haar te herstellen

Naast het gebruik van de beste shampoo voor droog haar, zijn er verschillende andere manieren om extreem droog haar te herstellen.

1. Gebruik conditioner

Gebruik conditioner

Niet vergeten: breng altijd conditioner aan op het haar na het wassen! Conditioner brengt het vochtgehalte van je haar in balans en geeft het haar voedingsstoffen.

Ik raad aan Split Fix™ Conditioner te gebruiken als je gevoelig bent voor gebroken haar en gespleten haarpunten. Het bevat hydraterende plantaardige ingrediënten zoals cacaoboter en haverextract, evenals jojoba-esters die droog en beschadigd haar herstellen en versterken. De Moisture Hero™ Conditioner is jouw ideale keuze als je haar pluizig, extreem droog en stug aanvoelt. Deze ultra-hydraterende en verzorgende conditioner voor droog haar hydrateert zeer droge lokken en voorkomt vochtverlies.

Gebruik daarnaast een tot twee keer per week de Moisture Hero™ Hair Mask voordat je je gewone conditioner gebruikt. Deze hydraterende haarbehandeling geeft uitgedroogde lokken een extra dosis hydratatie voor haar dat er gezonder uitziet.

2. Ga op tijd naar de kapper

Ga op tijd naar de kapper

Extreem droog haar heeft de neiging om veel gespleten en droge haarpunten te hebben. Als dit bij jou het geval is, kan het verstandig zijn om naar de kapper te gaan om die gespleten punten te verwijderen en het haar daardoor een goede "reset" te geven.

3. Gebruik een pre-shampoo behandeling

Gebruik een pre-shampoo behandeling

Als je extreem droog en beschadigd haar hebt, is het een goede optie om extra hydratatie te vergrendelen voordat je een hydraterende shampoo aanbrengt. Dit lukt met behulp van een pre-shampoobehandeling zoals de Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm. Gemaakt met 100% natuurlijke hydraterende ingrediënten zoals olijfolie en sheaboter, maakt deze hydraterende behandeling het haar zacht en pluisvrij om droog haar te herstellen.

4. Verander je haarwasroutine

Verander je haarwasroutine

Zoals ik al eerder zei, is de beste wasroutine voor droog haar om de twee tot drie dagen wassen en een conditioner gebruiken. En FYI: het gebruik van droogshampoo telt niet mee als het wassen van je haar! Daarnaast is het slim om de temperatuur van de douche te verlagen. Hoewel hete douches heerlijk aanvoelen, drogen ze je huid en haar erg uit. Dat betekent natuurlijk niet dat je een koude douche moet nemen! Het gebruik van lauw water helpt al om extreem droog en beschadigd haar te voorkomen.

5. Bescherm je haar tegen hitte

Bescherm je haar tegen hitte

Hoewel ik altijd aanraad om hittetools zoveel mogelijk te vermijden, weet ik dat je soms een look wilt die je alleen met behulp van een krultang kunt bereiken! Wanneer je hittetools wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je haar eerst beschermd wordt met behulp van een Thermal Shield™ Heat Protectant. Dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten en de plantaardige DayMoist CLR™ vormt het een beschermende laag op het haar, zodat het voorbereid is voor föhnen, steilen en hittestyling.

Het is ook verstandig om de temperatuur van je hittetools te verlagen. Het is niet nodig om je haar te stijlen met een hoge warmte-instelling als je hetzelfde resultaat kunt krijgen met een lagere temperatuur! Over het algemeen geldt, hoe fijner haar je hebt, hoe lager de temperatuurinstelling die je nodig hebt. Ik raad aan dat je wat experimenteert, zodat je de minimale temperatuur kan vinden om het gewenste resultaat te bereiken.

6. Bescherming tegen de zon

Bescherming tegen de zon

Net zoals UV-stralen je huid kunnen beschadigen, kunnen ze ook je haar beschadigen. Gebruik daarom altijd zonnebescherming voor het haar. De antioxidanten (van Phytessence™ French Oak Extract) helpen Sun Defense Hair Mist je haar te beschermen tegen hoge temperaturen en kunnen je haar ook beschermen tegen UV-stralen. Als je van plan bent om lange periodes in de zon door te brengen, is het ook een goed idee om een hoed te dragen om je haar en je huid te beschermen.

7. Neem je vitamines

Zoals ik al eerder zei, heeft je hoofdhuid een bepaalde mix van voedingsstoffen nodig om talg te produceren, de natuurlijke olie die je haar hydrateert en beschermt.

Om er zeker van te zijn dat je genoeg voedingsstoffen voor gezond haar binnenkrijgt, kun je de Hair Formula Gummies for Women proberen. Deze heerlijke gummies zijn geformuleerd met haarvitamines en mineralen waarvan bewezen is dat ze gezond haar bevorderen, waaronder vitamine C, biotine, foliumzuur, siliciumdioxide en zink. Hiernaast zijn ze ook veganistisch en geproduceerd met volledig natuurlijke ingrediënten, dus je weet dat ze goed voor je zijn!

8. Bescherm je haar 's nachts

Bescherm je haar 's nachts

Slaap je weg naar gezonder haar! Ruil je traditionele katoenen kussensloop voor een Silky Bamboo Pillowcase en geniet van gehydrateerd haar en zeg vaarwel tegen pluizig haar. Bamboe kussenslopen hebben veel gladdere vezels dan katoen. Je haar en je huid kunnen de hele nacht door moeiteloos over de kussensloop glijden, wat betekent dat je wakker wordt met een gladdere huid en minder warrig haar!

Als je extreem droog en beschadigd haar hebt, dan moet je allereerst een effectieve hydraterende shampoo vinden. Door de beste shampoo voor droog haar regelmatig te gebruiken, ben je al goed op weg om je droog haar te herstellen!

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • De 6 beste natuurlijke haarmaskers om droog en beschadigd haar te herstellen

    De 6 beste natuurlijke haarmaskers om droog en beschadigd haar te herstellen

  • Hoe gebruik je een haarmasker? Volg dit deep conditioner stappenplan

    Hoe gebruik je een haarmasker? Volg dit deep conditioner stappenplan

  • De beste hydraterende conditioners tegen droog en pluizig haar

    De beste hydraterende conditioners tegen droog en pluizig haar

  • haar porositeit

    Haar porositeit gids: Hoog versus laag poreus haar en waarom het uitmaakt

  • beste haarolie voor droog haar

    Beste haarolie voor droog haar - 9 redenen om natuurlijke haarolie te gebruiken

Bekijk alle artikelen