Høje tindinger? Her er 7 måder at forebygge et begyndende hårtabBekijk alle artikelen

Terugtrekkende haarlijn? Dit is de beste manier om het te behandelen

 Voor veel mannen is een terugtrekkende haarlijn rond de slapen een van de eerste tekenen van haaruitval. Hier kunnen veel redenen voor zijn, van slechte eetgewoonten en verkeerde haarproducten tot stress en een ontregelde hormoonbalans. Een terugtrekkende haarlijn kan bij zowel mannen als vrouwen veel invloed hebben op de kwaliteit van leven en het zelfvertrouwen, ongeacht de leeftijd. Gelukkig zijn er manieren om dunner wordend haar te voorkomen:

Als je last hebt van een terugtrekkende haarlijn, ben je zeker niet alleen. Maar liefst twee derde van alle mannen zal in zijn leven te maken krijgen met een vorm van haaruitval (zoals terugtrekkend haar). Voor veel mannen is dit slechts een teken van volwassenheid (vandaar het vaak een volwassen haarlijn wordt genoemd). Maar als je niet tevreden bent met je terugtrekkende haarlijn, zijn er enkele stappen die je kan nemen om je haar er weer dikker en voller uit te laten zien.

Lees verder om erachter te komen waardoor een terugtrekkende haarlijn bij mannen wordt veroorzaakt - en wat je eraan kan doen.

Inhoud

Wat zijn de eerste tekenen van een terugtrekkende haarlijn?

Een terugtrekkende haarlijn is een van de eerste tekenen van haaruitval. Bij mannen wordt het haar rond de slapen meestal geleidelijk aan dunner, waardoor de karakteristieke ‘V-vorm’ ontstaat. Naarmate de haaruitval verergert, verandert de terugtrekkende haarlijn uiteindelijk in een ‘M-vorm’.

Het is echter mogelijk dat je al een terugtrekkende haarlijn hebt, maar je hier niet bewust van bent! Haaruitval is vaak een langzaam proces. Zo langzaam, dat je deze veranderingen in je haarlijn waarschijnlijk niet eens opmerkt als je dagelijks in de spiegel kijkt.

Om te zien of je een terugtrekkende haarlijn hebt, kun je foto’s van je huidige haar vergelijken met foto’s van een paar maanden of jaren geleden. Kies foto’s met een vergelijkbare belichting, want licht kan een groot effect hebben op de uitstraling van dunner wordend haar. Als je haarlijn er op de foto’s merkbaar anders uitziet, heb je waarschijnlijk te maken met een terugtrekkende haarlijn.

Waardoor wordt een terugtrekkende haarlijn veroorzaakt?

Genetische aanleg

In de meeste gevallen is de genetische aanleg verantwoordelijk voor een terugtrekkende haarlijn. Alopecia Androgenetica, ook wel bekend als mannelijke kaalheid, wordt veroorzaakt door een genetische gevoeligheid voor een hormoon genaamd dihydrotestosteron (DHT). DHT zorgt ervoor dat de haarzakjes krimpen, waardoor er na verloop van tijd geen haar meer groeit. Androgene alopecia komt meestal tot uiting in de vorm van een terugtrekkende haarlijn, dunner wordend haar bij de kruin, of beide.

Aangezien dit een genetische oorzaak heeft, heb je een grotere kans op deze aandoening wanneer je een familielid met een terugtrekkende haarlijn hebt. De term ‘volwassen haarlijn’ is echter een verkeerde benaming, aangezien androgene alopecia soms al in de tienerjaren kan beginnen.

Voor & Na met HairLust

Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe

*Resultaten kunnen variëren per persoon.

Bekijk alle reviews

Gebruik van de verkeerde haarproducten

Bepaalde haarproducten kunnen de haarzakjes verstoppen, wat leidt tot een vertraagde haargroei. Dit kan uiteindelijk in een terugtrekkende haarlijn veranderen.

Daarnaast wordt gedacht dat shampoos en conditioners die (SL/SLS)-sulfaten bevatten de haarzakjes kunnen beschadigen en daardoor de haargroei kunnen remmen. Aangezien de haarzakjes bij de haarlijn kleiner zijn, zijn ze vatbaarder voor dit soort schade. Het is dus mogelijk dat haarproducten met (SL/SLS)-sulfaten bijdragen aan een terugtrekkende haarlijn. Leer meer over sulfaatvrije shampoos hier.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Shampoo voor mannen tegen haaruitval, verrijkt met AnaGain™ en biologische rozemarijn.

€23,95

Lees meer
HairLust - Hair Growth Serum HairLust - Hair Growth Serum

Hair Growth Serum

Geconcentreerd haargroeiserum ontwikkeld met Redensyl™, RootBioTec™, CAPIXYL™ en AnaGain™.

€59,95

Lees meer

Slechte eetgewoonten

Voeding is een belangrijke factor voor de groeisnelheid en algemene gezondheid van je haar. Je lichaam beschouwt je haar als ‘niet-essentieel’ (hoe essentieel het voor jou misschien ook is!). Dus als je niet gezond eet, zal je lichaam de voedingsstoffen uit je eten vooral naar je vitale organen leiden, en niet naar je haarzakjes. Hoewel dit je misschien in leven houdt, kan het ook betekenen dat je te maken krijgt met een terugtrekkende haarlijn wanneer je dieet niet helemaal op orde is.

Lifestyle

Er wordt gedacht dat andere leefstijlfactoren zoals dagelijkse stress, lichaamsbeweging en alcoholgebruik ook van invloed kan zijn op je haargroei. Het is duidelijk dat een ongezonde leefstijl je terugtrekkende haarlijn in ieder geval geen goed doet.

Ziekte en medicijnen

Een terugtrekkende haarlijn kan ook een symptoom zijn van bepaalde ziekten of een bewerking van sommige soorten medicijnen.

Alleen een arts kan de oorzaak van je haaruitval vaststellen. Maak je je zorgen over je terugtrekkende haarlijn? Maak dan een afspraak met een dermatoloog om de behandelmogelijkheden te bespreken. In veel gevallen geldt dat hoe eerder je met een arts praat, hoe beter je resultaten zullen uitvallen.

Je haar groeit vanuit je hoofdhuid, dus je moet je hoofdhuid in topconditie houden als je inhammen wilt voorkomen

Behandelingen voor een terugtrekkende haarlijn: 7 manieren om haaruitval tegen te gaan

Het feit dat je een terugtrekkende haarlijn hebt, betekent niet dat je meteen de handdoek in de ring moet gooien en je hoofd kaal moet scheren (maar als je daar wel zin in hebt, ga dan zeker je gang!). Het volgen van een paar eenvoudige tips kan al een groot verschil maken voor het totaalbeeld van een volwassen haarlijn.

1. Eet gezond

Eet gezond

Zoals al eerder werd genoemd, kunnen slechte eetgewoontes bijdragen aan een terugtrekkende haarlijn doordat de haarzakjes onvoldoende voedingsstoffen krijgen om het haar goed te laten groeien. Vertraag een terugtrekkende haarlijn met behulp van een eiwitrijk dieet dat veel gezonde vetten, fruit en groente bevat.

2. Neem een supplement om haargroei te ondersteunen

Neem een supplement om haargroei te ondersteunen

Ondanks je beste bedoelingen kan het moeilijk zijn om een gezond dieet te ontwikkelen zodat je haar op de juiste manier wordt gevoed. Dat snappen we! Daarom hebben we HairLust Hair Growth Formula Gummies for Men ontwikkeld. Deze supplementen bevatten een krachtige dosis biotine, foliumzuur, zink en selenium, evenals andere belangrijke voedingsstoffen die je haar gezond houden. Deze heerlijke gummies zijn een uitstekende keuze voor mannen met een terugtrekkende haarlijn. Klik hier, als je je afvraagt hoe vitamines in haargroeimiddelen invloed hebben op je haargroei.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men

Hair Growth Formula Gummies for Men

Suikervrije kauwbare haarvitaminen voor mannen, rijk aan biotine, dat het haar in stand houdt.

€32,95

Lees meer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men

Hair Growth Formula Tablets for Men

Haarvitamines in tabletvorm voor mannen, verrijkt met 20 vitaminen, mineralen en aminozuren.

€32,95

Lees meer

3. Probeer een andere shampoo

Probeer een andere shampoo

Als je last hebt van terugtrekkend haar, is het tijd om over te stappen naar een shampoo die speciaal samengesteld is voor jouw haartype.

Het gebruik van de verkeerde haarproducten kan leiden tot een ophoping van het product, waardoor het haar zwaarder wordt en de haren aan elkaar blijven kleven. Zo wordt een terugtrekkende haarlijn juist nog meer benadrukt. Bovendien bevatten veel shampoos (SL/SLS)-sulfaten. Deze stoffen zijn mogelijk een oorzaak van dunner wordend haar doordat ze de haarzakjes doden en zo de haargroei verminderen. Nee bedankt!

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Shampoo voor mannen tegen haaruitval, verrijkt met AnaGain™ en biologische rozemarijn.

€23,95

Lees meer
HairLust - Hair Growth Serum HairLust - Hair Growth Serum

Hair Growth Serum

Geconcentreerd haargroeiserum ontwikkeld met Redensyl™, RootBioTec™, CAPIXYL™ en AnaGain™.

€59,95

Lees meer

Gebruik in plaats daarvan de HairLust Hair Growth & Repair Shampoo for Men. Deze herstellende formule bevat actieve ingrediënten die je haar daadwerkelijk versterken en herstellen. Zo versterk je met elke wasbeurt je haar, in plaats van het te beschadigen!

Ons tweede favoriete product is je nieuwe geheime wapen om de haargroei te stimuleren. Ons Hair Growth Serum is een haargroeiserum met een formule van natuurlijk afgeleide ingrediënten waarvan klinisch is bewezen dat ze de haargroei vergroten, haaruitval verminderen en de algehele gezondheid van de hoofdhuid verbeteren.

4. Maak van de gezondheid van je hoofdhuid een prioriteit

Maak van de gezondheid van je hoofdhuid een prioriteit

Je haar groeit uit je hoofdhuid, dus is het logisch dat een gezonde hoofdhuid kan helpen bij een terugtrekkende haarlijn.

Naast het gebruik van een shampoo voor dunner wordend haar, is het raadzaam om ook de Hair & Scalp Detox Scrub aan je routine toe te voegen. Deze verfrissende haarbehandeling verwijdert op zachte wijze resten van olie, vuil, hard water en haarproducten die je haarzakjes verstoppen en je haar verzwaren.

Een van onze andere bekroonde producten tegen een terugtrekkende haarlijn is de Scalp Follicle Treatment & Volumizer. Deze verfrissende formule met muntextract stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid om de haargroei te bevorderen. Als bonus geeft het product meer volume aan je haarwortels, waardoor je haar er direct voller uitziet.

HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub

Hair & Scalp Detox Scrub

Verfrissende scrub voor de droge, jeukende of vette hoofdhuid.

€26,95

Lees meer
HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Een kalmerende behandeling voor een jeukende, droge hoofdhuid, verrijkt met RootBioTec™ tegen haaruitval.

€29,95

Lees meer

Wij raden je aan om beide producten met de Scalp Massage Brush je hoofdhuid in te masseren. Het is bekend dat hoofdhuidmassage de haargroei stimuleert. Waarom? Nou, weet je nog welke voedingsstoffen je nu allemaal binnen krijgt dankzij onze Hair Growth Formula Gummies for Men? Hoofdhuidmassage verhoogt de circulatie en zorgt ervoor dat deze voedingsstoffen bij de haarzakjes terechtkomen. Gebruik beide behandelingen wekelijks om je hoofdhuid in optimale conditie te houden.

5. Probeer een bamboe kussensloop

Probeer een bamboe kussensloop

Geloof het of niet, het omruilen van je gewone katoenen kussensloop voor een bamboe kussensloop kan een groot verschil maken voor de gezondheid van je haar.

Katoenvezels zijn ruw en blijven in je haar hangen, waardoor het er in de ochtend pluizig uitziet. Bovendien zijn katoenvezels zeer absorberend, ze trekken als het ware het vocht uit je haar. Zo wordt het broos en vatbaar voor breuken. Wanneer je last hebt van een terugtrekkende haarlijn, is het verliezen van meer haar het laatste wat je wilt!

Een bamboe kussensloop heeft daarentegen een gladder oppervlak met een lager absorptievermogen, waardoor je wakker wordt met gladder, beter gehydrateerd haar.

HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Blauw HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Blauw

Pure Bamboo Pillowcase, Blauw

Bamboe kussensloop, met een zijdezacht oppervlak dat haar en huid beschermt.

€26,95

Lees meer
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush

Scalp Massage Brush

Hoofdhuid massage borstel voor een zachte peeling en ontspannende stimulatie.

€12,95

Lees meer

6. Vraag een arts om hulp

Vraag een arts om hulp

Genetische vormen van haaruitval zoals androgene alopecia kunnen worden vertraagd met behulp van bepaalde haarbehandelingen, maar kunnen niet worden genezen. Dus als je een terugtrekkende haarlijn hebt, kun je misschien medische behandelingen zoals medicatie, haartransplantaties of ‘platelet-rich plasma therapy’ (PRP) overwegen. Deze medische behandelingen zijn echter vaak duur en soms ingrijpend.

7. Bezoek je kapper

Bezoek je kapper

Veel mannen met een terugtrekkende haarlijn laten hun haar langer groeien of scheiden hun haar op een andere manier om hun haarlijn te verbergen. Maar om een terugtrekkende haarlijn minder op te laten vallen is het juist een beter idee om een ervaren kapper te bezoeken en het haar korter te laten knippen.

In het algemeen staan korte kapsels beter in het geval van dunner wordend haar of een terugtrekkende haarlijn. Langer haar weegt meer, zodat de haaraanzet minder volume heeft. Kort haar is daarentegen lichter, zodat het makkelijker is om bovenop volume te creëren met behulp van de juiste stylingproducten. Dit volume zorgt ervoor dat je haar er dikker en voller uitziet, en laat een terugtrekkende haarlijn minder opvallen.

Klaar voor een beter passend kapsel? Dit zijn onze favorieten:

 • Buzz Cut - Dit kapsel is super kort, waardoor een terugtrekkende haarlijn minder opvalt.
 • Crew Cut - Dit kapsel is net iets langer aan de bovenkant dan een buzz cut, maar vormt nog steeds uitstekende camouflage voor een terugtrekkende haarlijn.
 • Faux Hawk - Deze beproefde haarstijl vestigt de aandacht op de bovenkant van het hoofd, in plaats van op de haarlijn.
 • Bro Flow - Als je een terugtrekkende haarlijn hebt, maar nog steeds de voorkeur geeft aan langer haar, probeer dan eens glad achterover gekamd haar.
 • Close Shave - Heb je genoeg van het verbergen van je terugtrekkende haarlijn? Ga dan voor een gladde scheerbeurt! Het vereist weinig onderhoud en zorgt voor een zelfverzekerde uitstraling.
frisure til høje tindinger
frisure til høje tindinger
frisure til høje tindinger
frisure til høje tindinger
frisure til høje tindinger

Wat zijn de vooruitzichten voor een terugtrekkende haarlijn bij mannen en vrouwen?

De vooruitzichten voor een terugtrekkende haarlijn zijn afhankelijk van de oorzaken. Androgene alopecia is progressief en is niet te genezen. Dus uiteindelijk zal de haarlijn zich blijven terugtrekken tot het klassieke hoefijzervormige patroon van mannelijke kaalheid. Het volgen van enkele haarbehandelingen kan echter zeker helpen om het onvermijdelijke uit te stellen, misschien zelfs voor altijd. Maar de enige manier om achter de oorzaak van je terugtrekkende haar te komen, is door het met je arts te bespreken.

Beste producten voor een terugtrekkende haarlijn

Klaar om aan de slag te gaan met een behandeling tegen een terugtrekkende haarlijn? Dit zijn de beste HairLust-producten die wij aanbevelen voor de behandeling van haarverlies:

HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men

Hair Growth Formula Gummies for Men

Suikervrije kauwbare haarvitaminen voor mannen, rijk aan biotine, dat het haar in stand houdt.

€32,95

Lees meer
HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Shampoo voor mannen tegen haaruitval, verrijkt met AnaGain™ en biologische rozemarijn.

€23,95

Lees meer

Een terugtrekkende haarlijn bij vrouwen?

Een terugtrekkende haarlijn bij vrouwen kan ook een probleem zijn voor vrouwen die last hebben van dunner wordend haar. Haaruitval bij vrouwen is echter eerder verspreid over het hele hoofd dan geconcentreerd op één plek. Zo merken vrouwen de symptomen van haaruitval eerder op door bijvoorbeeld een dunnere paardenstaart, in plaats van een terugtrekkende haarlijn. Vrouwen hebben echter ook baat bij het volgen van dezelfde haarbehandelingstips!

Hoewel een terugtrekkende haarlijn misschien het einde van de wereld lijkt, is het echt mogelijk om het terugwijken van je haar te vertragen door deze haarbehandelingen in je dagelijkse routine op te nemen.

Heb jij te maken met haaruitval of vraag je je gewoon af wat je kan doen om een terugtrekkende haarlijn te voorkomen? Deel je ervaringen (en suggestie) met ons door hieronder een bericht achter te laten!

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.4 van de 55.000+ reviews
op

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
 • Haaruitval door stress: 8 tips om haaruitval door stress te herstellen

  Haaruitval door stress: 8 tips om haaruitval door stress te herstellen

 • Hurtigere voksende hår

  Jouw haar sneller laten groeien? Top tips & producten voor haargroei!

 • Hvordan får man tykkere hår? 10 nemme tips til sundt og fyldigt hår

  Hoe krijg je dikker haar? 10 eenvoudige manieren om dun haar dikker te maken!

 • Tyndt hår hos kvinder: 8 gode tips som giver mere fylde i håret

  Dun haar bij vrouwen: 8 tips om het haar meer volheid geven

 • Pille til håret

  Haaruitval? Dit zijn de 14 beste vitamines tegen haaruitval!

Bekijk alle artikelen