Waarom wij kiezen voor het milieu


Upcyclede-HairLust-beholdere-krydderibeholdere

De keuze is aan jou, maar de wereld is van ons allemaal

Tegenwoordig zijn plastic en plastic verpakkingen een groot en belangrijk onderdeel van de wereldeconomie, maar helaas is er een keerzijde aan. Wanneer plastic niet goed wordt gerecycled en in plaats daarvan in de natuur terechtkomt, bestaat het risico dat het door dieren wordt gegeten of in de zee achterblijft. Over de hele wereld is plastic afval geconcentreerd in de oceanen als plastic eilanden ter grootte van continenten, en er wordt gezegd dat er tegen 2025 meer plastic dan vis zal zijn als we niet onmiddellijk actie ondernemen.


Bij HairLust geven we om jou en de wereld waarin we leven!

Dat is waarom we geven om wat er met onze producten gebeurt nadat je ervan hebt genoten, ze hebt gebruikt en ze hebt opgemaakt. Upcycling en creativiteit blazen jouw gebruikte verpakking nieuw leven in. Als je net zo bent als wij en graag oude dingen in hun verloren glorie wilt herstellen en alle denkbare dingen wilt upcyclen, dan hebben we een aantal tips en tricks voor je. Je kunt namelijk je lege HairLust producten thuis hergebruiken. Zie onze upcycling guides, waar we vertellen en op video laten zien hoe we onze verschillende verpakkingen kunnen hergebruiken! 

Hvorfor bruger vi plastik?

Plastic is tegenwoordig een zeer controversieel product en duidelijker dan ooit tevoren zien we de gevolgen van de toenemende hoeveelheid plastic in de oceanen.

Maar waarom gebruiken we dan plastic in onze verpakking? Dat doen we omdat de alternatieven van vandaag echt niet beter zijn. Een goed bioplastic afvalsysteem, dat de juiste omstandigheden vereist om het plastic af te breken, is bijvoorbeeld nog niet ontwikkeld. Gelukkig kan schoon plastic van de juiste kwaliteit worden gerecycled. Daarom hebben we jouw hulp nodig om de verpakking op de juiste manier weg te gooien, zodat we samen kunnen bijdragen aan minder vervuiling door kunststof en een gezonder milieu.

Recycling - niet alleen omwille van het milieu

Ben jij niet zo dol op upcycling of heb je al zoveel nieuwe kruidenpotjes, smartphone-hangers en plantenpotten gemaakt van je gebruikte HairLust verpakking dat je huis tot de rand toe gevuld is? Gelukkig kun je de gebruikte verpakking nog steeds op een goede en verstandige manier weggooien. Al onze plastic, kartonnen en glazen verpakkingen zijn recyclebaar!

Al onze verpakkingen kunnen worden gerecycled als ze op de juiste manier worden weggegooid

Alle productverpakkingen zijn 100% recyclebaar, of het nu om plastic, karton of glas gaat, en we hopen dat onze klanten ons helpen de verpakking op de juiste manier te recyclen. Lees verder en leer hoe.

Recycling van plastic verpakkingen

Alle plastic verpakkingen van onze voedingssupplementen, shampoos, conditioners en haarmaskers zijn gemaakt van recyclebaar plastic en daarom is het essentieel dat je het niet alleen weggooit bij het gewone huishoudelijke afval, maar het in plaats daarvan op de juiste manier recyclet. Volg deze stappen om de verpakking op de juiste manier te recyclen:

 • Reinig de verpakking grondig en zorg ervoor dat er geen restjes in de spleetjes achterblijven. Je wilt misschien de hals van het haarmasker afknippen en de binnenkant grondig reinigen, omdat het eenvoudig is om schoon plastic te recyclen.
 • Volg de recycling aanbevelingen in jouw regio of buurt en gooi de plastic verpakking in de container voor plastic afval. In Nederland bezitten de meeste plaatsen slechts een container voor zowel zacht als hard plastic.
 • Voila! Je hebt er alles aan gedaan om de verpakking op de juiste manier te recyclen en te voorkomen dat deze in de natuur terechtkomt en onze geweldige omgeving vervuilt.

Recycling van glazen verpakkingen

Glas is gemaakt van gesmolten zand en het kost zeven keer zoveel energie om nieuw glas te produceren als om het te hergebruiken. Daarom is het belangrijk om alle glazen verpakkingen die we hebben te recyclen. De verpakking van onze haaroliën bestaat vooral uit glas, dus volg de onderstaande stappen om het te recyclen:

 • Geniet van het product en maak het leeg. Draai de deksel van de fles en maak de verpakking grondig schoon, totdat er geen restjes meer zijn van de prachtige olie in de fles.
 • Verwijder de glazen pipet van de deksel. Volg de aanbevelingen voor recycling in jouw regio of buurt en gooi de schone plastic deksel in de afvalcontainer voor plastic afval, terwijl je ervoor zorgt dat de glazen verpakkingen in de glascontainer terechtkomen.
 • Voila! Je hebt er nu voor gezorgd dat er minder energie wordt verbruikt wanneer een nieuwe glazen verpakking wordt geproduceerd.

Meer over de verschillende soorten plastic en hun recyclebaarheid

De meest voorkomende soorten plastic zijn gelabeld met een kleine driehoek, een cijfer van 1 tot 6 en enkele letters. Hieronder kun je zien wat deze labels betekenen en hoe je de producten op de best mogelijke manier recyclet:

 • PET Polyethyleentereftalaat is gelabeld met het cijfer "1". Indien de verpakking op de juiste manier wordt geleegd en schoongemaakt, is deze gemakkelijk te recyclen. Gooi het in de plastic container. Volg de lokale richtlijnen en aanbevelingen voor afvalverwerking.
 • PE-HD Polyethyleen met hoge dichtheid is gelabeld met het cijfer "2". Indien de verpakking op de juiste manier wordt geleegd en schoongemaakt, is deze gemakkelijk te recyclen. Gooi het in de plastic container. Volg de lokale richtlijnen en aanbevelingen voor afvalverwerking.
 • PVC Polyvinylchloride is gelabeld met het getal "3". Omdat PVC chloor bevat, is het belangrijk dat het niet samen met het gewone huishoudafval naar de afvalverbrandingsoven wordt gestuurd. Bij verbranding geeft PVC zoutzuur vrij, dat zure regen kan veroorzaken. Daarom dien je PVC naar een recyclingfaciliteit te brengen.
 • PE-LD Polyethyleen met lage dichtheid is gelabeld met het cijfer "4". Indien de verpakking op de juiste manier wordt geleegd en schoongemaakt, is deze gemakkelijk te recyclen. Gooi het in de plastic container. Volg de lokale richtlijnen en aanbevelingen voor afvalverwerking.
 • PP polypropyleen is gelabeld met het cijfer "5". Indien de verpakking op de juiste manier wordt geleegd en schoongemaakt, is deze gemakkelijk te recyclen. Gooi het in de plastic container. Volg de lokale richtlijnen en aanbevelingen voor afvalverwerking.
 • PS Polystyreen is gelabeld met het cijfer "6". Ook wel EPS (Engels), PS-hardschuim of piepschuim genoemd. Schoon of schoongemaakt piepschuim kan worden gerecycled. Gooi het weg bij jouw plaatselijke recyclingbedrijf.