Virker vippeserum overhovedet? Sådan får du fyldige, lange vipper med en øjenvippe serumBekijk alle artikelen

Wimperserum: alles wat je moet weten voor volle en lange wimpers!

Als je langere, vollere, donkerdere wimpers wilt, ben je zeker niet de enige! Maar liefst 3 van de 4 vrouwen vindt dat hun wimpers te licht, te dun of te kort zijn.

Hoewel mascara, valse wimpers en wimperextensies je wimpers langer en voller kunnen laten lijken, kunnen ze je natuurlijke wimpers juist beschadigen. Plus, wat als je op zoek bent naar een meer permanente oplossing die niet hoeft te worden verwijderd voor het slapen of om de paar weken moet worden bijgewerkt? Daarvoor komt een wimpergroeiserum van pas!

Wimpergroeiserums stimuleren de haargroei terwijl ze de wimpers op een natuurlijke manier voeden. Niet alle wimpergroeiserums zijn echter hetzelfde! Lees verder om te ontdekken hoe je het beste wimperserum voor jouw wimpers kunt vinden. En als je ons niet gelooft, bekijk dan de voor en na de foto hieronder!

Inhoud

Hoe werkt de wimpergroei-cyclus?

Voordat we het kunnen hebben over langere en vollere wimpers, moeten we het eerst hebben over hoe de wimpergroei precies werkt.

De meeste mensen hebben ongeveer 90 tot 160 wimpers langs de bovenste wimperlijn. Elke wimper bestaat uit een haarschacht (het deel van de wimper dat je kunt zien) en een wortel waaruit de wimper groeit.

Net als het haar op je hoofd, groeien je wimpers in een cyclus van drie stadia:

 • De anagene of groeifase, die tussen de vier en tien weken duurt. Ongeveer 35-40% van je bovenste wimpers bevinden zich op elk moment in deze fase.
 • De catagene of afbraakfase, die ongeveer 15 dagen duurt.
 • De telogene of rustfase, die tussen de vier en negen maanden duurt. Ongeveer 50% van je wimpers zit op elk moment in de telogene fase.

Na de telogene fase valt de wimper uit en zo begint de cyclus opnieuw. Dus als je 's morgens een paar wimpers op je kussen ziet - geen paniek! Het uitvallen van wimpers is een natuurlijk onderdeel van de groeicyclus. Elk van je wimpers bevindt zich in een andere fase van de groeicyclus en daarom verlies je niet al je wimpers in één keer.

Dus, hoe lang groeien de wimpers? Aangezien de anagene fase van de groeicyclus veel korter is dan de anagene fase van je haar op de hoofdhuid (die jaren kan duren), groeien wimpers zelden langer dan 12 mm. Gemiddeld groeien wimpers tussen de between 0.12mm tor 0.14mm per dag.

HairLust - Eyelash Enhancing Serum HairLust - Eyelash Enhancing Serum

Eyelash Enhancing Serum

Plantaardig wimperserum, verrijkt met Capixyl™ peptide voor langere, vollere wimpers.

€59,95

Lees meer
HairLust - Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set HairLust - Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set

Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set

Wenkbrauw- en wimperserum set op plantaardige basis, verrijkt met Capixyl™ peptide.

€119,90

€105,95

Lees meer

Waarom vallen wimpers uit?

Zoals we al eerder zeiden, vallen de wimpers na de telogene fase van de groeicyclus vanzelf uit. De manier waarop je je wimpers behandelt kan er echter ook voor zorgen dat ze vroegtijdig uitvallen. Daarom is de sleutel tot je wimpers sneller laten groeien het stimuleren van meer groei tijdens de anagene fase en het voorkomen van het breken of uitvallen van de wimpers. Dit kan je bereiken door de wimpers met extra zorg te behandelen (meer daarover later).

Hieronder zie je de resultaten. Deze voor en na foto toont het effect van het gebruik van wimpergroeiserum gedurende 3 maanden.

HairLust eyelash serum voor na

Waarom zijn mijn wimpers kort, licht of dun?

Er zijn verschillende redenen waarom je wimpers kort, licht of dun kunnen zijn:

 • Genetica – Afhankelijk van je achtergrond kunnen je wimpers lichter van kleur zijn of korter. De wimpers van sommige mensen hebben niet zo'n natuurlijke krul, waardoor ze bijvoorbeeld korter kunnen lijken dan ze daadwerkelijk zijn.
 • Leeftijd – Naarmate we ouder worden, worden onze wimpers dunner. Dit komt doordat de groeicyclus vertraagt, waardoor het langer duurt om nieuwe wimpers te laten groeien nadat de oude zijn uitgevallen. Bovendien worden de wimpers brozer en droog, waardoor ze vroegtijdig kunnen afbreken of uitvallen.
 • Onjuiste verzorging – Het gebruik van een uitdrogende mascara of het dragen van valse wimpers en wimperextensions kan leiden tot dunne, broze of korte wimpers.
 • Ontoereikende voeding – Haarfollikels hebben een bepaalde hoeveelheid vitaminen en mineralen nodig om gezond haar te laten groeien. Als je niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, kan de groei van je haar eronder lijden - alsook de groei van je wimpers. Onvoldoende voeding kan ook betekenen dat het haar dat wel groeit brozer is en vatbaar voor breuk.
 • Medische aandoeningen – Bepaalde aandoeningen zoals alopecia, hypothyreoïdie, of trichotillomanie kunnen leiden tot verlies van wimpers. Soms kan haaruitval (inclusief wimperuitval) ook een bijwerking zijn van medicatie. Als je vermoedt dat je wimperverlies wordt veroorzaakt door een medische aandoening, neem dan contact op met je huisarts.

Hoe kan ik de wimpergroei versnellen?

Als je je wimpers sneller wil laten groeien kun je een aantal van deze natuurlijke methodes uitproberen.

1. Gebruik een tijdje geen mascara

Gebruik een tijdje geen mascara

Geloof het of niet, de ingrediënten in mascara kunnen je wimpers uitdrogen, waardoor ze brozer worden en vatbaar zijn voor uitvallen.

2. Verwijder je make-up voor het slapen gaan

Verwijder je make-up voor het slapen gaan

Als je ervoor kiest om oogmake-up te dragen, zorg er dan voor dat je deze verwijdert voordat je naar bed gaat. Het laatste wat je wilt is die uitdrogende mascara-ingrediënten de hele nacht op je wimpers! Wees altijd extra voorzichtig bij het verwijderen van oogmake-up om te voorkomen dat je de wimpers per ongeluk uittrekt. Gebruik een oogmake-up remover op basis van olie om mascara, eyeliner en oogschaduw voorzichtig en zorgvuldig te verwijderen.

3. Doe je wimperkruller weg

Doe je wimperkruller weg

Je hebt ons waarschijnlijk niet nodig om je te vertellen dat wimperkrullers je wimpers uittrekken! Hoewel het misschien niet zo erg lijkt om hier en daar een wimper uit te trekken, kunnen die verloren wimpers in de loop van de tijd echt oplopen.

4. Gebruik geen nepwimpers en extensions

Gebruik geen nepwimpers en extensions

Hoewel valse wimpers kunnen helpen om vollere, langere wimpers te creëren, kunnen ze je echte wimpers wel degelijk beschadigen. Het is bijna onmogelijk om de lijm van valse wimpers en extensions volledig te verwijderen zonder je natuurlijke wimpers uit te trekken, dus het is het beste om deze alleen voor speciale gelegenheden te bewaren.

5. Probeer een haargroeisupplement

Probeer een haargroeisupplement

Wimpers zijn gewoon haar, dus het is logisch dat het nemen van een haargroeisupplement de wimpergroei kan stimuleren!

HairLust Hair Growth Formula Gummies bevatten een voedende mix van vitaminen en mineralen die aantoonbaar een gezonde haargroei ondersteunen, waaronder siliciumdioxide, biotine, foliumzuur, vitamine C en zink. Plus, ze zijn suikervrij en veganistisch, zodat je zeker weet dat ze goed voor je zijn. Geen synthetische smaken of kleurstoffen te vinden! Bij consequent gebruik zal je merken dat je haar en wimpers er gezonder uit gaan zien.

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies

Hair Growth Formula Gummies

Suikervrije kauwbare vitaminen voor vrouwen met natuurlijke aardbeiensmaak.

€32,95

Lees meer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets

Hair Growth Formula Tablets

Tabletten voor het haar voor vrouwen, rijk aan essentiële vitaminen, mineralen en aminozuren.

€32,95

Lees meer

6. Gebruik vitamine E olie

Gebruik vitamine E olie

Als je wimpers breekbaar of droog zijn, kan vitamine E de oplossing zijn. Vitamine E is een krachtige antioxidant die de gevoelige wimperhaartjes beschermt terwijl het vochtinbrengend werkt. Maar wees voorzichtig: het is moeilijk om vitamine E op je wimpers aan te brengen, en je wilt deze olie niet in je ogen krijgen!

Natuurlijk moet je, als je op zoek bent naar een groot verschil in het uiterlijk van je wimpers, een sterk wimpergroeiserum gebruiken die je wimpers sneller laat groeien. Blijf lezen om het beste wimperserum te vinden!

Wat doen wimpergroeiserums en hoe werken ze?

Wimpergroeiserums werken effectief door de wimpers te voeden en de haargroei te stimuleren. Alle wimperserums vallen in een van de drie hoofdcategorieën op basis van hun belangrijkste actieve bestanddelen

Peptide

Peptiden zijn kleine eiwitten die de follikelgroei stimuleren en de natuurlijke haarproductie bevorderen. Door een op peptiden gebaseerd serum voor wimpers op de wimperlijn aan te brengen, kun je de haarfollikels daar stimuleren om je wimpers sneller te laten groeien.

Vitamine

Wimpergroeiserums op basis van vitaminen werken door de wimpers van buitenaf te voeden. Door de wimpers te voeden met vitaminen, voorkom je breuk en uitval. Hierdoor zullen de wimpers er langer en gezonder uitzien.

HairLust - Eyelash Enhancing Serum HairLust - Eyelash Enhancing Serum

Eyelash Enhancing Serum

Plantaardig wimperserum, verrijkt met Capixyl™ peptide voor langere, vollere wimpers.

€59,95

Lees meer
HairLust - Eyebrow Enhancing Serum HairLust - Eyebrow Enhancing Serum

Eyebrow Enhancing Serum

Plantaardig wenkbrauwserum, verrijkt met Capixyl™ peptide voor vollere wenkbrauwen.

€59,95

Lees meer

Prostaglandine

Deze groeiserums zijn afgeleid van een medicijn dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor de behandeling van een oogaandoening die glaucoom wordt genoemd. Dit type serum voor wimpers werkt door de anagene fase van de haargroeicyclus in de wimpers kunstmatig te verlengen.

Prostaglandine wimperserums bevatten ingrediënten zoals isopropylcloprostenaat, isopropyl phenylhydroxypentene dihydroxycyclopentylheptenaat, en dechloro dihydroxy difluoro ethylcloprostenolamide.

Hoewel ze effectief zijn, kunnen deze wimperserums ernstige bijwerkingen hebben (meer daarover later).

Hoe vind ik het beste wimperserum?

Nu je de drie belangrijkste soorten wimperserum kent, moet je natuurlijk het beste wimperserum vinden voor jou. Maar hoe doe je dat? We raden aan om de voor- en nadelen van elk type wimpergroeiserum af te wegen. Voor elk type wimpergroeiserum laten we je hier weten hoe goed het werkt om je wimpers sneller te laten groeien en wat de bijwerkingen zijn. Zo kan jij de beste keuze voor een wimperserum maken.

Prostaglandine wimperserum

Het goede nieuws over prostaglandine wimperserums is dat ze voor de meeste mensen werken. Het slechte nieuws is dat de bijwerkingen de neiging hebben om de resultaten te overtreffen.

Prostaglandine wimperserums hebben veel mogelijke negatieve bijwerkingen, waaronder:

 • Verlaagde oogdruk als het wimperserum in het oog komt
 • Donkerder worden van de oogleden
 • Permanente kleurverandering van de ogen (d.w.z. blauwe ogen kunnen bruin worden!)
 • Ongewenste haargroei op andere plaatsen dan de wimpers
 • Jeuk, zwelling, ontsteking en roodheid

Aangezien prostaglandine wimperserums deze relatief ernstige bijwerkingen kunnen hebben, hebben zowel het Zweedse Bureau voor Medische Producten als de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) waarschuwingen tegen deze serums uitgevaardigd.

Wist je dat het gebruik van prostaglandine-analogen in wenkbrauw- en wimperserums illegaal is in een aantal landen, waaronder Canada en Zweden?

Peptide wimperserums

Dit soort serum voor wimpers biedt dezelfde groei als de prostaglandine wimperserums, maar dan met veel minder bijwerkingen.

Vitamine wimperserums

Hoewel deze wimperserums niet zo goed werken om je wimpers sneller te laten groeien, doen ze een geweldige job om de gezondheid van de wimpers te verbeteren.

Daarom denken we dat het beste wimperserum er één is die zowel peptiden als vitaminen bevat, zoals ons HairLust Eyelash Enhancing Serum.

Het Eyelash Enhancing Serum is een veilig alternatief voor een prostaglandine wimperserum. Deze voedende, diep verzorgende formule bevat een klinisch bewezen peptidencomplex in combinatie met een innovatieve mix van actieve plantaardige stoffen, zoals organische aloë vera, jojoba-olie, koffiezaadolie, erwteneiwit en rode klaverbloem, en zorgt voor sterkere, dikkere en gezondere wimpers.

Tip: Als je ook geïnteresseerd bent in het stimuleren van de groei van je wenkbrauwen, bieden wij onze Eyelash Enhancing Serum & Eyebrow Enhancing Serum aan met 10% korting als je ze samen koopt!

HairLust - Eyelash Enhancing Serum HairLust - Eyelash Enhancing Serum

Eyelash Enhancing Serum

Plantaardig wimperserum, verrijkt met Capixyl™ peptide voor langere, vollere wimpers.

€59,95

Lees meer
HairLust - Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set HairLust - Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set

Eyelash & Eyebrow Enhancing Serum Set

Wenkbrauw- en wimperserum set op plantaardige basis, verrijkt met Capixyl™ peptide.

€119,90

€105,95

Lees meer

Hoe breng je het serum voor wimpers aan?

Een Eyelash Enhancing Serum gebruiken is gemakkelijk! Zo doe je dat:

 • Stap 1: Begin met het reinigen van het gezicht om make-up, dode huid en overtollige oliën te verwijderen bij het gebied rond de ogen.
 • Stap 2: Breng een laagje wimpergroeiserum aan langs elke wimperlijn. Zorg ervoor dat het serum op de basis van de wimpers wordt aangebracht, en niet op de wimpers zelf.
 • Stap 3: Wacht vijf tot tien minuten voordat je make-up aanbrengt.

Voor het beste resultaat raden we aan om het wimperserum 's ochtends en 's avonds te gebruiken. Om resultaten te zien, moet je consequent blijven! Bij gebruik volgens voorschrift zullen je wimpers er binnen vier tot zes weken merkbaar langer en dikker uitzien.

Zo breng je het Eyelash Serum correct aan:

Kan ik hetzelfde serum gebruiken voor zowel wimpers als wenkbrauwen??

Net zoals er serums voor wimpers zijn, zijn er ook serums voor wenkbrauwen. Dit type serum heeft meestal een sterkere formule die gericht is op de dikkere haartjes van de wenkbrauwen. HairLust Eyebrow Enhancing Serum bevat een reeks krachtige en natuurlijke ingrediënten die geschikt zijn voor wenkbrauwen (en mag niet worden gebruikt op kwetsbare wimpers). Als je op zoek bent naar vollere wenkbrauwen, probeer dan HairLust Eyebrow Enhancing Serum!

Wat gebeurt er als ik stop met het gebruik van een wimperserum?

Als je stopt met het gebruik van een op prostaglandine gebaseerd wimperserum, kan het zijn dat je wimpers gaan uitvallen, waardoor je wimpers er dun uitzien.

Omdat peptide- en vitamineserums de groeicyclus van de wimpers niet actief veranderen, leiden ze niet tot hetzelfde resultaat als je stopt ze te gebruiken. In plaats daarvan vervagen de resultaten geleidelijk aan in de loop van de tijd. Dat is nog een reden waarom de wimperserums op basis van peptiden en vitaminen de beste keuze zijn om wimpers sneller te laten groeien!

We hopen dat deze post al je vragen over wimpergroei beantwoord, en je nu precies weet hoe je het beste wimperserum kunt kiezen! Vergeet niet: je kunt 10% besparen als je de HairLust Eyelash Growth Serum & Eyebrow Growth Serum samen koopt.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.4 van de 55.000+ reviews
op

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Dé Curly Girl methode: Onze favoriete CG producten & Stappenplan

 • Hurtigere voksende hår

  Jouw haar sneller laten groeien? Top tips & producten voor haargroei!

 • Proteinkur til håret: Hvad kan en protein hårkur gøre for dit hår?

  Proteïne voor je haar: De 5 beste proteïne haar behandelingen!

 • Last van een jeukende hoofdhuid? Vind de beste shampoo voor droge, jeukende hoofdhuid

  Last van een jeukende hoofdhuid? Vind de beste shampoo voor droge, jeukende hoofdhuid

 • Kosttilskud til håret – virker det overhovedet?

  Werken haargroeimiddelen echt?

Bekijk alle artikelen