beste haarolie voor droog haarBekijk alle artikelen

Beste haarolie voor droog haar - 9 redenen om natuurlijke haarolie te gebruiken

Als je droog, pluizig of krullend haar hebt, kan het toevoegen van een natuurlijke haarolie aan je haarverzorgingsroutine een groot verschil maken. Maar het juiste product kiezen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Lees snel verder om alles te weten te komen over de beste haarolie voor droog haar.

Ik heb ook droog en krullend haar, dus ik begrijp hoe lastig het is om de perfecte producten te vinden om mijn haar gehydrateerd, zacht en ook pluisvrij te houden. In de loop der jaren heb ik talloze producten geprobeerd, maar een van mijn meest interessante ontdekkingen was het gebruik van biologische haarolie voor droog en krullend haar. Niet alleen voegt het de broodnodige hydratatie toe aan mijn haar, maar het helpt ook om mijn krullen te definiëren en die vervelende breuk te voorkomen. Maar met zoveel verschillende soorten haarolie op de markt kan het soms wat overweldigend zijn om uit te zoeken welke haarolie het beste is voor jou. In deze blogpost deel ik dan ook graag mijn tips en trucs om de beste haarolie voor droog haar te vinden. En geen zorgen, ook de beste haarolie voor krullen kun je hier ontdekken.

Inhoud

9 redenen om haarolie te gebruiken op droog haar

reasons to use hair oil

Het gebruik van een natuurlijke haarolie voor droog haar en krullend haar kan je haar naar een hoger niveau tillen. Niet alleen zorgt het voor hydratatie en voeding, maar het kan ook een reeks andere voordelen bieden. Hier zijn nog enkele redenen waarom het opnemen van een haarolie voor droog haar in je haarverzorgingsroutine het overwegen waard is:

  1. Diepe hydratatie – Haarolie voor droog haar dringt diep door in de haarschacht en zorgt voor de hydratatie die droge en beschadigde lokken zo hard nodig hebben. Dit kan de algemene gezondheid en het uiterlijk van je haar helpen verbeteren.
  2. Hou pluis onder controle – Een haarolie voor krullen kan pluizig haar onder controle houden door de haarschubben glad te maken en te voorkomen dat pluizig vocht de haarschacht binnendringt. Dit is vooral gunstig voor droog, poreus of krullend haar, dat vatbaarder is voor pluis.
  3. Hittebescherming – Het aanbrengen van een haarolie, voordat je hitte haarstyling tools gebruikt, kan helpen je haar te beschermen tegen schade. De olie vormt een barrière tussen je haar en de hitte, en helpt zo breuk en ook gespleten haarpunten te voorkomen.
  4. Verbeterde handelbaarheid – Droog en krullend haar behandelen kan een uitdaging zijn, maar biologische haarolie kan helpen om je haar handelbaarder te maken. De olie voegt gewicht en vocht toe aan je haar, waardoor het gemakkelijker te ontwarren en te stylen is.
  5. Meer glans – Haarolie voor droog haar kan je haar een mooie, gezond uitziende glans geven. Dit is vooral gunstig voor krullend haar, dat er vaak dof en glansloos uitziet zonder de juiste hydratatie.
  6. Sluit vocht in – De beste haarolie voor droog haar creëert een beschermende barrière die vocht insluit en voorkomt dat het ontsnapt, waardoor je haar gehydrateerd blijft en er gezond uitziet.
  7. Vermindert statische elektriciteit – Droog haar kan snel statisch haar veroorzaken. Het aanbrengen van een haarolie voor droog haar kan statische elektriciteit tegengaan en ervoor zorgen dat je haar er zowel glad als sluik uitziet.
  8. Voorkomt breuk – Krullend haar is bijzonder gevoelig voor breuk door de structuur en neiging om in de war te raken. Een haarolie voor krullen kan dan ook helpen het haar te voeden en te versterken, waardoor de kans op breekbaar haar en beschadiging afneemt.
  9. Biedt voeding – Haaroliën zijn vaak geformuleerd met voedende ingrediënten zoals vitaminen, antioxidanten en essentiële vetzuren. Deze voedingsstoffen kunnen helpen om je haar van binnenuit te voeden en te versterken, wat een gezondere groei en algemene gezondheid van het haar bevordert.

Waarom bevatten de meeste haaroliën siliconen?

Siliconen worden vaak aangetroffen in een haarolie voor droog haar omdat ze het haar glad kunnen maken en ook glans kunnen geven. Bovendien omhullen siliconen het haar, wat onmiddellijk een glad resultaat geeft.

Als je van nature steil haar hebt of voor die zijdezachte look wilt gaan, kun je wel degelijk baat hebben bij het gebruik van haarolie met siliconen. Siliconen kunnen zorgen voor de glans en gladheid die je graag wilt zonder je haar te verzwaren. De Split Fix™ Hair Oil is een uitstekend voorbeeld van een haarolie voor droog haar die siliconen bevat die pluis vermindert, glans toevoegt en jouw haar beschermt tegen beschadiging door hitte stylingtools. Split Fix™ Hair Oil is geweldig voor het stylen van droge en broze punten en voor wie een glanzende, gladde look wil zonder dat het er zwaar of vet uitziet.

Siliconen kunnen echter ook nadelen hebben, dit is vooral het geval voor bepaalde haartypes.

Waarom een haarolie zonder siliconen?

Producten op basis van siliconen kunnen je haar verzwaren en een ophoping op de haarschacht veroorzaken. Deze ophoping kan het moeilijk maken voor vocht en andere voedende ingrediënten om het haar binnen te dringen, waardoor je haar minder gedefinieerd, slap en futloos wordt. Een haarolie zonder siliconen daarentegen zorgt voor hydratatie en voeding zonder die vervelende opbouw. Hierdoor behouden krullen hun vorm en veerkracht, terwijl ze gehydrateerd blijven en er gezond uitzien. Daarom zijn de meeste mensen het erover eens dat de beste haarolie voor krullen of zeer droog haar dan ook een haarolie zonder siliconen is.

Alleen haarolie zonder siliconen kan biologisch gecertificeerd zijn, dus als dat een belangrijk criterium is voor jou, controleer dan of het product geen siliconen bevat. Lees hier meer over siliconenvrije shampoo.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Hoe kies je de beste haarolie voor droog haar

How to Identify the Best Hair Oil for Dry Hair

Over het algemeen raad ik altijd aan om een haarolie zonder siliconen of minerale oliën te kiezen voor zeer droge, pluizige of krullende haartypes die veel vocht nodig hebben. In plaats van siliconen, geef ik hier enkele tips voor uitstekende ingrediënten om naar te zoeken in een haarolie voor krullen:

  • Caprylic/Capric Triglyceride – Dit ingrediënt biedt een natuurlijk alternatief voor siliconen dat het haar verzacht. Het maakt een haarolie zonder siliconen ook lichter doordat ze diep in de schubbenlaag worden opgenomen in plaats van erop te blijven liggen.
  • Kokosnoot-, zonnebloem-, jojoba-, avocado- en amandelolie – Deze plantaardige oliën geven veel hydratatie en voeding aan droog en krullend haar. Als je op zoek bent naar de beste haarolie voor droog haar, zorg er dan voor dat de meerderheid van de ingrediënten natuurlijke oliën zijn zoals deze.
  • Karitéboter Esters – Esters zijn organische verbindingen die worden gevormd door de reactie tussen een alcohol en een vetzuur. Deze esters zijn lichter dan pure karitéboter, die voor sommige haartypes te zwaar kan zijn.

Ik raad Moisture Hero™ Hair Oil aan als de beste haarolie zonder siliconen voor droog en krullend haar. Waarom is het de beste haarolie voor krullen? Omdat het een lichtgewichte haarolie zonder siliconen is met biologische ingrediënten die de haarschacht binnendringen en het haar een broodnodige hydratatieboost geven zonder het te verzwaren. Deze natuurlijke haarolie is geformuleerd met voedingsrijke, biologische oliën, waaronder avocado, kokosnoot, jojoba, rozenbottel en meer. De veelzijdige formule biedt lichtgewichte hydratatie zonder opbouw voor alle haartypes. Het is ook een geweldige haarolie voor poreus of pluizig haar.

Lees hier meer over hoe je de beste producten voor krullend haar kiest.

Natuurlijke haarolie vs. biologische haarolie

Natuurlijke haarolie wordt gemaakt van natuurlijk verkregen ingrediënten. Het is vrij van synthetische chemicaliën, terwijl biologische haarolie wordt gemaakt van ingrediënten die zonder pesticiden, herbiciden of chemische meststoffen worden geteeld en verwerkt - het verschil ligt dus in het certificeringsproces. Een biologische haarolie is gecertificeerd door een bestuursorgaan, zoals Ecocert, terwijl een natuurlijke haarolie dat niet is.

De keuze tussen een natuurlijke haarolie en biologische haarolie hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en waarden. Een biologische haarolie wordt over het algemeen beschouwd als veiliger voor het milieu en beter voor de gezondheid omdat ze geen schadelijke chemicaliën bevatten. Ze kunnen echter duurder zijn door het strenge certificeringsproces. Aan de andere kant kan een natuurlijke haarolie nog steeds enkele ingrediënten bevatten die met chemicaliën zijn bewerkt, maar een natuurlijke haarolie is vaak betaalbaarder. Als je het mij vraagt, is de beste haarolie voor droog haar ook 100% natuurlijk en biologisch.

3 manieren om een natuurlijke haarolie te gebruiken

Hier zijn enkele manieren waarop je een natuurlijke haarolie voor droog haar kunt opnemen in je haarverzorgingsroutine:

  1. Pre-Shampoo behandeling – Een pre-shampoo behandeling is een geweldige manier om je haar te voorzien van een deep conditioner die diep doordringt in de haarschubben en voorkomt dat shampoo je haar uitdroogt. Breng eerst de haarolie aan van de middenlengte tot de punten, met de nadruk op de droge zones. Laat de olie minstens 30 minuten in je haar zitten of zelfs tijdens de nacht voor een intensievere behandeling. Was vervolgens je haar zoals gewoonlijk met een milde shampoo en conditioner.
  2. Stylinghulp – Haarolie kan ook worden gebruikt als stylinghulp om glans, gladheid en controle aan jouw haren toe te voegen. Breng simpelweg een kleine hoeveelheid olie aan op je haar, met de nadruk op de punten en gebieden die de neiging hebben om te pluizen of uit te steken. Je kunt het gebruiken op vochtig haar voor het stylen of op droog haar om pluis te temmen en glans toe te voegen.
  3. Hoofdhuidmassage – Je kunt een haarolie zonder siliconen ook gebruiken om jezelf een ontspannende hoofdhuidmassage te geven, die de doorbloeding van de hoofdhuid kan stimuleren en een gezonde haargroei kan bevorderen. Breng een kleine hoeveelheid haarolie zonder siliconen aan op je vingertoppen en masseer het zachtjes in je hoofdhuid met ronddraaiende bewegingen. Gebruik een lichte aanraking en vermijd om aan je haar te trekken. Laat de olie minstens 30 minuten op je hoofdhuid zitten voordat je je haar wast. Het aanbrengen van olie op de hoofdhuid is echter niet voor iedereen geschikt. Lees er hieronder meer over.

Je kunt een haarolie ook gebruiken om een baard te voeden en te hydrateren. Kijk voor meer informatie bij ons blog over baardolie.

Haarolie aanbrengen op de hoofdhuid

Het gebruik van haarolie, waarbij de olie rechtstreeks op de haarwortels en de hoofdhuid wordt gemasseerd, is een traditionele ayurvedische praktijk die de laatste tijd steeds populairder is geworden. Het idee hierachter is dat de biologische haarolie de hoofdhuid kan voeden en hydrateren, wat leidt tot een gezondere haargroei. Het is echter belangrijk op te merken dat deze methode slechts voor enkelen onder ons werkt.

Want waar sommige mensen baat hebben bij haarolie rechtstreeks op de hoofdhuid, kunnen anderen last krijgen van hoofdhuidproblemen en irritatie. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn met deze methode en het op een klein gebied te testen om te zien of het werkt voor jouw haar en hoofdhuid. Als je het met haarolie probeert, gebruik dan een haarolie zonder siliconen die geen opbouw op je hoofdhuid veroorzaakt. Ik raad je aan deze praktijk helemaal te vermijden als je last hebt van roos, haaruitval, een gevoelige hoofdhuid of andere aandoeningen aan je hoofdhuid.

In plaats van de haarolie rechtstreeks op de hoofdhuid en haarwortels aan te brengen, raad ik aan een speciaal samengesteld hoofdhuidserum te gebruiken, zoals het Grow Perfect™ Hair Growth Serum, om de hoofdhuid te voeden. Dit serum bevat natuurlijke ingrediënten zoals biotine, cafeïne en Capixyl™, die de haargroei stimuleren en haaruitval voorkomen. Het is lichter, niet vet en gemakkelijk om aan te brengen, waardoor het een uitstekend alternatief is voor haarolie. (Tip: voor meer informatie over haargroeiserums, bekijk onze blog over haargroei serums)

Tips en trucs voor het gebruik van haarolie

  • Ga na wat jouw haartype en haar behoeften zijn om het beste product voor jezelf te kiezen. Voor de meeste haartypes raad ik een multifunctionele haarolie aan die kan worden gebruikt voor styling, hydratatie en als pre-shampoo behandeling, zoals Moisture Hero™ Hair Oil. Als je krullend haar hebt, kies dan voor een siliconenvrije haarolie voor krullen.
  • Probeer verschillende technieken. Sommige mensen vinden dat haarolie aanbrengen op vochtig haar het beste werkt, terwijl anderen de voorkeur geven aan een behandeling vóór het wassen. Experimenteer met verschillende toepassingsmethoden om te bepalen wat voor jouw haar het beste werkt.
  • Beperk de hoeveelheid die je gebruikt. Met een beetje haarolie voor droog haar kom je een heel eind, dus begin met een paar druppels en voeg geleidelijk toe als je merkt dat je meer nodig hebt.
  • Breng haarolie gelijkmatig aan. Om vet haar te voorkomen, breng je haarolie gelijkmatig aan door je hele haar, met de nadruk op de punten waar je haar het meest vatbaar is voor uitdroging.
  • Gebruik een brede kam of borstel. Gebruik na het aanbrengen van haarolie voor droog haar een grove kam of een borstel om de olie gelijkmatig door je haar te verdelen.
  • Breng geen haarolie aan op je hoofdhuid als je last hebt van roos of andere aandoeningen. Zoals eerder gezegd, kan het gebruik van een biologische haarolie direct op je hoofdhuid sommige mensen ten goede komen, maar ook problemen met je hoofdhuid en irritatie veroorzaken. Als je last hebt van roos of andere aandoeningen aan je hoofdhuid, kun je het beste vermijden om haarolie rechtstreeks op je hoofdhuid aan te brengen.
  • Experimenteer met het mengen van haarolie voor droog haar met andere haarproducten. Je kunt haarolie voor droog haar mengen met je conditioner of stylingproducten om de vochtigheid en glans van je haar een boost te geven.

Onthoud dat elke haardos anders is, dus het kan wat tijd en moeite vergen om de beste manier te vinden om haarolie te gebruiken voor jouw haartype en behoeften. Maar met een beetje experimenteren zul je snel ontdekken hoe dit veelzijdige product je haar gezond, gehydrateerd en op zijn best kan houden.

Andere hydraterende haarproducten voor droog en krullend haar

Naast het opnemen van een goede haarolie voor krullen of droog haar in jouw routine, kunnen andere hydraterende haarproducten wonderen doen voor droog of krullend haar. Hier zijn enkele producten die je zou kunnen overwegen toe te voegen aan je haarverzorgingsroutine:

  1. Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm: Dit product is perfect voor mensen met droog of krullend haar die ervoor willen zorgen dat hun haar gehydrateerd blijft tijdens het wassen. Het is samengesteld met natuurlijke oliën en boters die het haar beschermen en voeden nog voor je onder de douche springt.
  2. Split Fix™ Leave-in Conditioner: Deze leave-in conditioner is ontworpen om gespleten haarpunten te helpen herstellen en verdere schade te voorkomen. Het bevat een mix van natuurlijke oliën en extracten die het haar versterken en beschermen, waardoor het er gezonder uitziet en aanvoelt. (Tip: lees hier meer over waarom je een leave-in conditioner zou moeten gebruiken).
  3. Moisture Hero™ Shampoo & Conditioner: Als je op zoek bent naar een shampoo en conditioner om je droge haar gehydrateerd te houden, zijn deze producten een geweldige optie. Ze zijn geformuleerd met natuurlijke oliën en boters die het haar voeden en beschermen terwijl ze ook helpen ontwarren en pluis verminderen.
  4. Split Fix™ Shampoo & Conditioner: Deze shampoo en conditioner set is ontworpen om gespleten haarpunten te helpen herstellen en voorkomen terwijl het haar wordt gevoed en beschermd. De producten bevatten een mix van natuurlijke oliën en extracten die het haar versterken en hydrateren, waardoor het er zowel gezond uitziet als aanvoelt.
  5. Curl Crush™ Shampoo & Conditioner: Als je krullend haar hebt, is deze shampoo en conditioner set een must-try. Deze set is samengesteld om je krullen zowel te verbeteren als te definiëren, te hydrateren en te voeden. Bovendien vermindert de hydraterende formule het pluizen en klitten van je krullen.

Kortom, haaroliën kunnen je haarverzorgingsroutine aanzienlijk verbeteren. Voor mensen met bijzonder droog, pluizig of krullend haar raad ik aan om de Moisture Hero™ Hair Oil te gebruiken. Ik raad de Split Fix™ Hair Oil aan als je op zoek bent naar een haarolie om gespleten haarpunten en breuk te voorkomen en voor een zijdezacht gevoel. Welke haarolie je ook kiest, gebruik het zoals voorgeschreven en experimenteer met verschillende toepassingsmethodes om de beste resultaten te vinden voor jouw haartype en behoeften. Met wat geduld en experimenteren kun je je haar gezond, gehydrateerd en mooi krijgen.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

    Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

  • hoe krijg je dikker haar?

    Hoe krijg je dikker haar? 10 eenvoudige manieren om dikker haar te krijgen!

  • pluizig haar

    Wat te doen tegen pluizig haar? 9 Bewezen tips tegen pluishaar

  • vitamine tegen haaruitval

    Haaruitval? Dit zijn de 10 beste vitamines tegen haaruitval!

  • zwaar beschadigd haar door blonderen herstellen

    Zwaar beschadigd haar door blonderen herstellen: 10 makkelijke stappen!

Bekijk alle artikelen