shampoo tegen droge hoofdhuidBekijk alle artikelen

Vind de beste shampoo tegen een droge hoofdhuid voor jou (+9 verzorgingstips)

Niemand heeft graag een droge, jeukende hoofdhuid. Dat jeukende gevoel kan ons 's nachts wakker houden en al dat krabben kan pijnlijke huidschilfers op onze kleren achterlaten. Nee bedankt!

Wist je dat je shampoo de oorzaak kan zijn van een droge, jeukende hoofdhuid? Helaas is het toch echt waar! Blijf lezen om erachter te komen wat de oorzaak is van een droge hoofdhuid en mijn favoriete tips voor het kiezen van een shampoo voor een droge en jeukende hoofdhuid. Bovendien deel ik mijn keuzes voor de beste droge hoofdhuid shampoos!

Inhoud

Wat is de oorzaak van een droge hoofdhuid?

Maar waarom voelt je hoofdhuid eigenlijk zo droog en jeukerig aan? Er kunnen een paar verschillende oorzaken zijn:

Te vaak wassen

De meeste commerciële shampoos zijn te agressief voor dagelijks gebruik. Door je haar elke dag te wassen met een shampoo vol synthetische ingrediënten kun je last krijgen van een droge hoofdhuid. Zorg er dus voor dat je de beste droge hoofdhuid shampoo gebruikt (hierover later meer!).

Daarnaast kan het wassen van je haar met te warm water je hoofdhuid ook uitdrogen. Je haar minder vaak per week wassen zou moeten helpen. Als je je haar graag dagelijks wast (als je bijvoorbeeld veel sport), gebruik dan een speciale shampoo voor een gevoelige hoofdhuid.

Je shampoo

De producten die je op je haar aanbrengt, kunnen een jeukende hoofdhuid veroorzaken. Veel mensen ondervinden allergische reacties op de synthetische parfums en andere irriterende ingrediënten in shampoos. Daarom is het zo belangrijk om de beste shampoo voor een droge hoofdhuid te gebruiken (maar daarover later meer).

Als je je shampoo of conditioner niet goed uitspoelt, kunnen deze productresten in het haar ook tot een droge hoofdhuid leiden.

Het weer

Ook het weer kan het vochtgehalte van de hoofdhuid beïnvloeden. Een lage luchtvochtigheid en centrale verwarming in de winter kunnen je hoofdhuid flink uitdrogen. De airconditioner kan in de zomer echter hetzelfde effect hebben!

Nu je weet wat de mogelijke boosdoeners achter je droge hoofdhuid zijn, laat ik je zien hoe je de beste shampoo voor een gevoelige hoofdhuid kunt kiezen.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Hoe kies je de beste shampoo voor een gevoelige hoofdhuid

Bij het kiezen van een jeukende hoofdhuid shampoo zijn de ingrediënten van cruciaal belang. Ik raad je aan om te kiezen voor een biologisch merk boordevol natuurlijke ingrediënten die zowel je haar als je hoofdhuid voeden. Vermijd droge hoofdhuid shampoos die parabenen, sulfaten, synthetische parfums en formaldehyde bevatten. Deze ingrediënten kunnen stuk voor stuk huidirritatie veroorzaken.

Kies liever voor een laag gehalte natuurlijke geurstoffen. Synthetische parfums kunnen namelijk ook voor een jeukende hoofdhuid zorgen. Maar hoe weet je of een shampoo tegen een droge hoofdhuid te veel parfum bevat? Een geurstof moet altijd als laatste ingrediënt vermeld worden op het label. Onthoud: hoe hoger het ingrediënt op de lijst staat, hoe groter het aandeel in de samenstelling van het product.

Als je op zoek gaat naar een shampoo voor een gevoelige hoofdhuid, let dan vooral op deze hydraterende, verzachtende ingrediënten:

    • Aloë vera – Als je ooit een dikke laag aloë vera-gel hebt aangebracht nadat je bent verbrand door de zon, weet je hoe heerlijk verkoelend dit ingrediënt is! Het is aangetoond dat aloë vera acute ontstekingen aanzienlijk vermindert.
    • Haver – Toen ik als kind de waterpokken had, maakte mijn moeder een verzachtend haverbad om de jeuk te stillen. En met goede reden! Haverextract staat ook bekend om zijn ontstekingsremmende werking.
    • Aquaxyl™ – Deze van suiker afgeleide verbinding zorgt voor intense (maar lichtgewichte) hydratatie voor haar, huid en hoofdhuid. Door waterverlies door verdamping te voorkomen, helpt AQUAXYL™ haar en hoofdhuid om vocht 8+ uur vast te houden.

De beste shampoo voor een droge hoofdhuid

Nu je weet hoe je een jeukende hoofdhuid shampoo kunt kiezen, gaan we eens kijken wat de beste droge hoofdhuid shampoo is! Dit zijn mijn favorieten:

De beste shampoo voor een droge hoofdhuid bij vrouwen: Split Fix™ Shampoo

Split Fix™ Shampoo is samengesteld met hydraterende natuurlijke ingrediënten zoals biologische aloë vera en Aquaxyl™ (verkregen uit suiker). Daarnaast biedt het toegevoegde biologisch haverpitextract en zeezout uit de Dode Zee ontstekingsremmende en hoofdhuidverzachtende eigenschappen, waardoor dit een uitstekende droge hoofdhuid shampoo is. Bovendien bevat deze shampoo jojoba-esters die je haar diep voeden, waardoor het sterk, zacht en glanzend wordt.

Vergeet niet om een conditioner te gebruiken! Als je last hebt van een droge hoofdhuid, is je haar meestal ook droog (vooral als je lang haar hebt). Combineer deze shampoo voor een gevoelige hoofdhuid met Split Fix™ Conditioner.

De beste shampoo voor een droge hoofdhuid en haaruitval: Grow Perfect™ Shampoo

De Grow Perfect™ Shampoo is speciaal gemaakt om dunner wordend haar en haaruitval aan te pakken. Dankzij de formule die de gezondheid van de hoofdhuid stimuleert, is het ook een uitstekende keuze voor een droge, jeukende hoofdhuid. Het meest opmerkelijke ingrediënt is AnaGain™ , een plantaardig extract waarvan klinisch is bewezen dat het de nieuwe haargroei stimuleert en zo een vollere haardos creëert.

De beste shampoo voor een droge hoofdhuid en roos: Instant Relief™ Dandruff Shampoo

Instant Relief™ Dandruff Shampoo is een lichtgewicht, sulfaatvrije anti-roosshampoo die alle haartypes op milde wijze reinigt, terwijl het een droge, schilferige hoofdhuid kalmeert om symptomen die gepaard gaan met roos, zoals schilfering, irritatie en jeuk, te verlichten. Het is geformuleerd met antimicrobiële Dermosoft® decalact MB en biologische tea tree olie om jeukende schilfers, bacteriën en productopbouw van je hoofdhuid te verwijderen.

Andere manieren om een jeukende hoofdhuid te behandelen

Naast het gebruik van een natuurlijke droge hoofdhuid shampoo, zijn er nog een paar manieren om de hoofdhuid en haarzakjes te verzorgen.

1. Investeer in een hoofdhuidscrub

Soms kunnen productresten, dode huidcellen, vuil en overtollig talg ook tot een jeukende hoofdhuid leiden. Als aanvulling op de beste shampoo tegen een droge hoofdhuid, raad ik het gebruik van een hoofdhuidscrub aan, zoals de Scalp Delight™ Detox Scrub.

Deze sulfaatvrije scrub voor droge hoofdhuid bevat rijstpoeder dat als scrubdeeltjes onzuiverheden verwijdert en een optimale reiniging biedt van de hoofdhuid. Bovendien bevat de scrub verzachtende ingrediënten zoals biologisch aloë verasap, biologisch rozemarijnextract en haverextract. Gebruik eenmaal per week voor het beste resultaat, of telkens wanneer je hoofdhuid een opfrisser kan gebruiken!

Tip: Scalp Delight™ Bundle bevat alle producten die je nodig hebt om een droge hoofdhuid te behandelen (behalve een shampoo voor gevoelige hoofdhuid)! In de Scalp Delight™ Bundle vind je een Scalp Delight™ Detox Scrub, Scalp Delight™ Conditioner plus een Scalp Delight™ Scalp Massage Brush. Door deze producten samen te kopen, bespaar je 20%! Bekijk alle cadeaupakketten voor vrouwen en mannen hier.

2. Geef jezelf een hoofdmassage

Is er iets fijner dan een hoofdhuidmassage? Ik ben dol op een heerlijke hoofdmassage, vooral wanneer mijn hoofdhuid droog en jeukerig aanvoelt! Tijdens het masseren kunnen je nagels micro-scheurtjes in de gevoelige hoofdhuid veroorzaken, wat tot verdere irritatie kan leiden. Daarom gebruik ik graag de Scalp Delight™ Scalp Massage Brush van Hairlust. De zachte borstelharen van deze unieke borstel masseren zachtjes de hoofdhuid, zonder de gevoelige huid te beschadigen. Gebruik in combinatie met je favoriete jeukende hoofdhuid shampoo!

3. Vermijd siliconen in haarproducten

Siliconen zijn polymeren die je haar met een dun laagje omringen, waardoor het gaat glanzen. Er kunnen echter restjes siliconen achterblijven op het haar en de hoofdhuid, waardoor je hoofdhuid gaat jeuken en je haar er slap en vettig uitziet. Kies voor siliconenvrije producten om een droge hoofdhuid te vermijden.

4. Gebruik een kalmerende leave-in behandeling

Als je last hebt van een jeukende hoofdhuid en nu meteen verlichting nodig hebt, probeer dan een kalmerende leave-in spray zoals onze kalmerende Grow Perfect™ Thickening Spray. Deze formule met verkoelende muntolie biedt onmiddellijke hydratatie aan een droge hoofdhuid.

Kan ik een droge hoofdhuid voorkomen?

Hoe kun je, naast het gebruik van de beste shampoo voor een droge hoofdhuid, een jeukende hoofdhuid op natuurlijke wijze voorkomen? Volg deze tips:

1. Creëer een gezonde haarwasroutine

Find a Healthy Hair Wash Routine

Voor de meeste mensen is het voldoende om twee tot drie keer per week het haar te wassen. Als je elke dag sport, kan het nodig zijn om je haar vaker te wassen. Spoel je haar goed uit en gebruik lauw water in plaats van heet water. Als je snel last hebt van een droge hoofdhuid, was je haar dan met een natuurlijke shampoo tegen een jeukende hoofdhuid.

2. Volg een gezond eetpatroon

Eat a Healthy Diet

Een gezond eetpatroon is een andere manier waarop je de werking van je favoriete shampoo voor een droge hoofdhuid kunt verbeteren. Waarom? Omdat bepaalde voedingsstoffen bijdragen aan een gezonde, goed gehydrateerde huid. Vitamine D kan bijvoorbeeld helpen bij verschillende huidaandoeningen die jeuk veroorzaken. En vitamine C kan de huidbarrière verbeteren en uitdroging tegengaan.

Eet een gevarieerd dieet vol groente, fruit, magere eiwitten en gezonde vetten om je huid en hoofdhuid gezond en jeukvrij te houden.

3. Neem een haargroeisupplement

Take a Hair Growth Supplement

Een gezond eetpatroon volgen is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb niet altijd tijd om een gezonde maaltijd te koken. Daarom ben ik gek op Hair Formula Gummies for Women! Deze heerlijke gummies bevatten de beste haarvitamines, zoals vitamine C, die de huid gezond houden.

4. Drink voldoende water

Stay Hydrated

Daarnaast kan het drinken van voldoende water helpen om een jeukende hoofdhuid te voorkomen. Het Voedingscentrum raadt aan om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Drink voldoende water en gebruik de beste shampoo voor een droge hoofdhuid om jouw hoofdhuid gezond en gehydrateerd te houden.

5. Kies je stylingproducten zorgvuldig

Choose Your Styling Products Carefully

Zoals hierboven al werd genoemd, kunnen bepaalde veelvoorkomende ingrediënten in haarproducten een droge, jeukende hoofdhuid veroorzaken. Eén van deze ingrediënten is alcohol, die zowel de huid als het haar uitdroogt. Helaas is alcohol één van de hoofdbestanddelen van veel stylingproducten, waaronder haarspray!

Als je op zoek bent naar een textuurspray die je haar en je hoofdhuid niet uitdroogt, raad ik de Ocean Water Sea Salt Spray aan. Dit product bevat gehydrolyseerd maïszetmeel in plaats van alcohol, om het haar licht te fixeren. Bovendien bevat deze spray vochtinbrengende ingrediënten zoals aloë vera om zowel je haar als je hoofdhuid te hydrateren.

Een ander punt van aandacht zijn je haarborstels en andere stylingtools. Vuile stylingtools kunnen bacteriën, schimmels en andere schadelijke microben herbergen die huidinfecties kunnen veroorzaken en hoofdhuidproblemen kunnen verergeren. Daarom is het cruciaal om regelmatig je haarborstels te reinigen.

Hoe zit het met roos?

Roos is niet hetzelfde als een droge hoofdhuid en vereist daarom een andere behandeling. Roos is een symptoom van de huidaandoening seborroïsch eczeem. Om roos te behandelen, heb je een medicinale anti-roos shampoo nodig. Ik raad de Instant Relief ™ Dandruff Shampoo aan met een milde, kalmerende en sulfaatvrije formule waardoor het geschikt is voor een gevoelige, jeukende hoofdhuid.

Maar hoe weet je nu of je last hebt van roos, psoriasis of een droge hoofdhuid? Zowel roos als een droge hoofdhuid kunnen een jeukende, schilferige huid veroorzaken. Het verschil is dat roos wordt veroorzaakt door overtollige olie op de hoofdhuid. Dus roos veroorzaakt vettige schilfers, terwijl schilfers die worden veroorzaakt door een uitgedroogde huid niet vettig zijn.

Als je het niet zeker weet, kun je het beste zowel een shampoo als een conditioner voor droge hoofdhuid gebruiken voor het slapengaan. Als je hoofdhuid ’s ochtends gehydrateerd aanvoelt en geen schilfers vertoont, is dat een goede indicatie dat je gewoon een droge huid hebt. Als de schilfering echter aanhoudt, kan het zijn dat je roos hebt.

Als je last hebt van een droge hoofdhuid, gebruik dan een jeukende hoofdhuid shampoo en pas deze tips toe in je dagelijkse haarverzorgingsroutine. Je hoofdhuid zal je dankbaar zijn!

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • De voordelen van aloë vera voor haar + aloë vera verzorging

    De voordelen van aloë vera voor haar + aloë vera verzorging

  • Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

    Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

  • droge en jeukende hoofdhuid

    Last van een droge en jeukende hoofdhuid? Probeer deze 9 tips

  • pluizig haar

    Wat te doen tegen pluizig haar? 9 Bewezen tips tegen pluishaar

  • zwaar beschadigd haar door blonderen herstellen

    Zwaar beschadigd haar door blonderen herstellen: 10 makkelijke stappen!

Bekijk alle artikelen